bhA háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Kolozsvári Vasutas 2023 decemberében edzőcserére készül, mert a csapat elbukta a klubvilágbajnokság döntőjét a 2015-ös alapítású brazil Rio de Khatchkaringo ellen. A vezetés jogos felháborodását az váltotta ki, hogy ekkora kudarcra a legutóbbi három évben nem volt példa. Ráadásul az is feszültséget okoz, hogy a Gépész utcai stadion 60 ezresre bővítését nem hajlandó támogatni az önkormányzat.

A bajt tetézi, hogy az eredeti főszponzor, az Egyesült Arab Olajművek az utolsó pillanatban visszatáncolt a beruházás finanszírozásától. Rossz nyelvek szerint azért, mert nem tudta meggyőzni a városvezetést, hogy mecsetet építsen a Főtérre, Mátyás király szobrával szemben. Állítólag azonban a kolozsvári metropolisz kínai negyedének korlátlan ura, Ha Van Mit Csen hajlandó lenne átvállalni a költségeket, ha a KVSC beleegyezik, hogy a stadionban kizárólag kínai termékeket áruljanak.

A Tisztelt Asztaltársak most joggal méltatlankodhatnak, hogy honnan vettük ezt a rengeteg irtóztató baromságot. Nos, ezek az információk igenis megbízható forrásból származnak. Bogrács Huba, a bérelhető alteregó és időutazó ugyanis nemrég tért vissza legutóbbi útjáról, és teljes mértékben hitelt érdemlő beszámolójában elmesélte, hogy mintegy két hete teleportálta magát az időben, teljes tíz évvel előre a jövőbe. Kérdésünkre, hogy miként teleportálta magát vissza 2013 végére, csak értetlenül nézett, ahogy az elmebajosokra szokás és közölte: „Hát ittam még egy pohárral, oszt reggel itthon ébredtem.” Ebből is láthatjátok, Tisztelt Asztaltársak, hogy minden szava igaz. De nem is szaporítom tovább a szót, inkább átadom Bogrács Hubának, hiszen csak ő tudja, hogy mit látott a jövőben.

Nagy szeretettel köszöntöm a Tisztelt Asztaltársaságot, most hogy Maah megint eljött a szilveszteri megmarhulások ideje. Ennek ellenére, amit most mondok, az nem hazuk marhaság, hanem pontosan úgy vót, ahogy elmesélem. Becsületszavamra, ne rúgjon Ogbu több mester3ast, ha nem. No az úgy vót, hogy békésen iszogattam a törzshelyemen amikor eccercsak egy egyenruhás egyén fejbevágott egy sörösüveggel, s mondott is valami olyasmit, hogy: „Mars haza te részegdisznó, zárunk!” Na ekkor teleportáltam a jövőbe.

skylineAhogy magamhoz tértem igen csak meglepődtem amikor megláttam a Kerekdomb fölötti felhőkarcolókat, a legmagasabb lehetett vagy hatszáz emeletes. Alig ismertem rá a városra. Vettem egy újságot, mert már fordult elő velem egy kocsmai összetűzés kapcsán, hogy két évig feküdtem az intenzíven kómába. A címlapot nézve eleinte azt hittem semmi se változott, mert épp korrupción kapott politikusokról szóltak a hírek. De a sportrovatot böngészve már leesett az Állam. Hogyaszongya: a Céefeer kirúgta Pep Guardiolát! Asszittem szívinfarktust kapok. Nézem a dátumot: hétfő, 2023. december 18. Eleinte kicsit elkeseredtem, mert eszembe jutott, hogy talán mégse kellett vóna annyit inni. No de osztán gondótam, hogy éjsze utána kéne ennek olvasni.

Há’ kiderűt, hogy 2017 óta lódult meg a KVSC szekere, amikor Pászkányék bészerváltak maguknak egy milliárdos arab olajsejket csendes társnak. Na onnantól kezdve csak a Mencseszter Sziti, a Cselszki, a Párizs Szent Dzsermen meg a Real Margit tudták pénzügyileg felvenni velünk a versenyt. A legutóbbi BL döntőt mégis csak a Liverpool ellen játszottuk, mert ott valahogy ez a Brendan Ródzsersz csávó csodát csinált kevesebb pénzből is. Nem véletlen, hogy csak 11-es párbaj után nyertünk.

A KVSC 14-szeres Aranylabdása, Messzi Leó

A KVSC 14-szeres Aranylabdása, Messzi Leó

Monnyuk az első BL cím szezonnyába mázlink is vót bőven, mert senki nem vette még komolyan a csapatot, a Juventusz, a Bájern Münken meg Mákcsesztek Sziti is a B csapatával állt föl a kieséses szakaszba ellenünk. A döntőben a Barszelóna volt az ellenfél, amit Messzi négy gólja el is döntött. Jó húzás vót még 2017 őszén leigazolni. Pont tőlük. Mühehe. Most levezetésnek is nyer pár BL címet a kiscsávó.

A második szezonba pedig azt csináltuk, hogy megvettük az összes Európában játszó sztárjátékost, s még az átigazolási időszak vége előtt elpasszoltuk mindet Ázsiába. Így osztán ellenfél se igen vót. Könnyedén védtük meg a címet a Fradi ellen a döntőbe. Ja azért ők játszottak a döntőbe, mert kölcsön adtunk pár nemzetközi klasszist, azzal a feltétellel, hogy ellenünk nem játszhatnak. Emiatt a döntőbe a 49 éves Szűcs Lajos védett náluk.

peppo2Na csak most ütött ki a botrány, hogy idén a Világkupát már nem nyerték meg a fiúk. Pep Guardiolát szintén 2017-ben szerződtettük, azóta csak olyankor kaptunk ki a bajnokságba, ha az már megvót nyerve, az ellenfél győzelme meg jól fizetett a fogadóirodáknál. Hogy a jó öreg Pep nem maradhat a kispadon azt rajta kívül mindenki tudta Kolozsváron. Az elvesztett klub vébé döntő után ugyanis a klub vezetői egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a vereség semmit sem változtat meg, feltétlenül megbíznak a katalán mesterbe, hosszú távra terveznek vele, legalább 10 évet még marad. Tíz perccel később már nem lehetett a bukiknál a Céefeer edzőváltására fogadni. Azt pletykázzák, hogy Pep helyére Maah megint egy köcsög portugál edző jön, valami Műringyó vagy ki, nem értetettem tisztán. Bánatomba béültem a kocsmába s visszajöttem az időben, mert, hogy egy műringyó vezesse a csapatot én azt nem akarom látni. A stadion építési gondokra inkább ki se térek.

Tisztelt Asztaltársak, eddig tartott Bogrács Huba alteregó és időutazó beszámolója. Hogy mi igaz belőle és mi nem, azt nem tudjuk. Mindenesetre kedves mindnyájatoknak Boldog Újévet Kívánunk!