Egy félidő alatt eldöntötte a meccset a Kolozsvári Vasutas a Rapid otthonában, Bîrligea meg annak rendje, s módja szerint lőtt egy mesterhármast. Mutu távozása után helyreállt a világ rendje. A Prima Sport kommentátorai edzőbuktatásról pusmogtak. Nekem fogalmam sincs az volt-e, továbbra is vallom, hogy mindenki abban az összeesküvés elméletben hisz, amelyikben akar.

Ettől mi örömmel nyugtázhatjuk, a B3-at, ami egyben az idei bajnokság első mesterhármasa, én meg leírhatom, hogy: „na ugye, hogy megmondtam”. Ezért szeretek mindig mesterhármasra tippelni, előbb-utóbb bejön és akkor öt percig tetszeleghetek a tévedhetetlen jós szerepében. Ez pedig ritka jó érzés. A mesterhármas természete ugyanis olyan, hogy bármikor bekövetkezhet, csak türelmesen ki kell várni.

A blogunkat régóta követő Tisztelt Asztaltársaknak pedig bizonygatnom sem kell, hogy előre megmondtam, hogy mesterhármas lesz, elvégre tudják, hogy alapértelmezetten minden meccs előtt tutira ezt tippelem. Az egyszerű tény, hogy a B3 egy bukaresti csapat otthonában következett be pedig hab a tornán. Élvezettel olvasgathattuk a szalagcímet: „Șoc în Giulești” (Nagyváradtól nyugatra szocializálódott olvasóinknak: Sokk a Giulești stadionban.).

A román sportbulvár média ezúttal sem hazudtolta meg magát, ha nem tudják bírózással  megmagyarázni a KVSC győzelmét, akkor az ellenfélnek okozott sokkal kezdenek el foglalkozni. Remélem így tesznek a juhok elleni soron következő bajnoki mérkőzés után is. Más kívánságom már nincs is. A bajnoki cím megszerzéséhez elképesztő bravúr kellene, meg jóadag szerencse, így nem szerepel idei elvárásaim között. Ahogy mondani szokták: üzletember ne legyen mohó. Addig is örüljünk nyugodtan a sikernek, a B3-nak, hogy Deac a gólpasszait leszámítva nem csinált semmit, csak rohangált össze-vissza a pályán. Jut eszembe: Tuskó Hopkins üdvözletét küldi. Fel a fejjel Tisztelt Asztaltársak!