dican3Ez nap más mint a többi. Becsületszavamra. Jól van na, pont ugyanolyan, mint az összes többi, de közben megtudtuk, hogy ma van Dican Feri születésnapja. Ilyenkor ugye illik mindenféle jót és szépet kívánni az ünnepeltnek, és ugye mi nem akarunk véteni az illem ellen.

Éppen ezért elküldtük Bogrács Hubát, hogy fürkéssze ki: mit hoz a jövő Feri számára. A bérelhető alteregó szerint 2017-ben a KVSC szerződteti Pep Guardiolát, röviddel azután, hogy megköti a szerződést az új főszponzorral, az Egyesült Arab Olajművekkel. Ennek nyilván előzménye is kell legyen, úgyhogy ez következik most. Szóval Huba, tiéd a szó, de fogd rövidre ha lehet.

Üdvözletem a Tisztelt Asztaltársaságnak! Épp arra készültem, hogy elmondjam, hogyan is süllyedtem le idáig, de KEG szerint ez unalmas, úgyhogy most az egyszer jó fej leszek és ezt most hanyagolom.

Szóval utána néztem ennek a Ferinek a jövőben. Még mindig erősen hasogat a fejem a soron kívüli időutazástól. Durva volt, mert egy iskolában tértem magamhoz. Arra hamar rájöttem, hogy irodalom óra volt, mert szavaltak a gyerekek. Csak azért lepődtem meg egy kicsit, mert angolul szavaltak, szó szerint ezt: Edward the king, the English king / Bestride his tawny steed / „For I will see if Wales,” said he, / „Accepts my rule indeed.

Csak tudnám honnan ilyen ismerős…  Ja megvan: Edward király, angol király / Léptet fakó lován: / Hadd látom, úgymond, mennyit ér / A velszi tartomány.

Nem tudtam mire vélni a dolgot, így belopóztam a tanáriba, ahol találtam egy újságot. Az volt ráírva, hogy South Wales Echo. Egy májusi lapszám volt, a dátumot túl apró betűvel írták, de szerencsére volt egy falinaptár is: 2017-es. Nézem a vezető anyagot, hát az a címe: Hungarians invaded Cardiff. Lázasan olvasom tovább, hát egyszer jön szembe az alcím: UEFA Champions league final tonight: Ferencváros–CFR.

Francisc Dican

No mondom, ezt meg kell nézzük. Sikerült is belógnom a meccsre, de sok köszönet nem volt benne. Hót unalmas, gól nélküli 120 perc után kikapott 11-esekkel a KVSC. Csak Veres Szilárd rúgta be tőlünk, a többiek mind kihagyták.

Két napra rá írta is a Dzsészépé, hogy kirúgták Dican Ferit az elvesztett döntő miatt. Illetve marad továbbra is másodedzőnek. Kiderült, hogy a nem várt jó szereplés miatt a kövér Murésán valahogy megállapodott az Egyesült Arab Olajművekkel, így nagy pénz áll a klubhoz. Azt pedzegetik, hogy a Bayern edzője jön a Fellegvárra.

Így tudtam meg azt is, hogy csak visszakaptuk Lózánba a 6 pontot, bejutottunk a rájátszásba, s ha már ott vótunk, meg is nyertük a bajnokságot. Közben az UEFA is elengedte az eltiltásunkat az európai kupaszerepléstől, a CFR ügyvédje azóta Honoluluba nyaral.

Eddig tartott Huba beszámolója. Kívánjuk a 48 éves Dican Ferinek, hogy legalább fele legyen mindennek igaz!