Ha már erdélyi magyar Nagypéntek, akkor erdélyi magyar rangadó. A Sepsi vót a házigazda, a Fijjugh a vengédek, pontosztozkodás lett a vége.

Az már a rájátszás első fordulója után világossá vált, hogy (valamelyik párhuzamos univerzumban) matematikai esélyünk ugyan maradt a bajnoki cím megszerzésére, de a tényleges valóság szerint aligha. Ezt igazolta a Sepsi-KVSC, 1-1-es döntetlenre végződő nagypénteki csihi-puhija is. A Sepsi szerezte meg a vezetést a 9. percben: a védelmünk kipasszolása után Ștefănescu néhány méterről ravaszul lőtte ki a jobb felsőt, Savának esélye sem volt. Ezután elkezdték a Fijjugh gyötörni az ellenfelet, és az egyik szögletrúgás nyomán afféle DP-reminiszcenciáink keletkezhettek, hiszen Deac beadásánál most Boben volt a szolgálatos a 21. percben. 1-1. Bmiky kartárs rádión keresztül jósolá, hogy lesz még gól ezen a meccsen. Tiszta szívből hittünk is neki, hiszen a meccs végéig nekünk összesen 8 kaput eltaláló lövésünk volt, a házigazdáknak pedig csak az az egy, ami be is ment. A meccs legvégén került valami zavar az Erőbe (Avounou lábából a labda közbejöttével Niczuly kapujának felső léce alá tartó Erőről beszélek): Niczuly Roland keze okozta a zavart, amellyel kapu fölé tolta az utolsó, a győzelem reményével kecsegtető pazar bombát.

A vén rókák (Deac, Camora, Tahcidisy) nagyon hasznosak valának, noha Deacot a második sárga beszerzése előtt Mu2 bölcsen lekapta a pályáról. Lehet, hogy utólag lekapta az öltözőben is, de azt a vén róka nem bánja, hiszen kedden a Vajdahunyadi Holló (Corvinul) ellen ugyancsak szükségünk lesz rá. Muhar a második félidőben jött bele a játékba, lőtt, ziccert is kidolgozott a csapattársak számára, egyik se ment be. Minden józan megfontolás arra indít bennünket, hogy ezt a bajnokságot becsülettel végig kell ugyan küzdeni, de minden erőt, energiát, tudást és fortélyt most már a kupa megszerzésére kell összpontosítani, hiszen azzal még a bajnoki ezüstéremnél is jobban járnánk. No nem mintha a bajnoki ezüst megszerzése olyan rettenetesen fenyegetne bennünket jelenleg. A keddi kupameccset mosolyogva és ünnepelve szépen le kell hozni a Hunyadiak várának tövében (hadd lássunk egy, ha nem is rövid, de hatékony testgyakorlást), és arra törekedni, hogy senki meg ne sérüljön. Hajrá Fijjugh!