Úgy hozta az élet, Tisztelt Asztaltársak, hogy Besenyő Pista bácsival együtt mondhatjuk: mámegint igazunk van! Mert ami most történik a csapat háza táján azt akár a L’art por l’ art Társulat is írhatta volna. Kellően abszurd ugyanis, hogy a mi régi-új klubtulajdonosunk úgy tért vissza, hogy valójában el sem ment. Nem nehéz belátni, hogy ez azért bravúr a javából. Nem is kicsi.

A mi kedvenc kopaszunk bő két éve, 2014 májusában, a fülük hallatára jelentette be, hogy átadta a részvényeit egy olyan cégcsoportnak, amelyben egész véletlenül ő is érdekelt. Mi pedig akkor is sejtettük: valójában csak elege lett a média nyilvánosságból ezért akárcsak a Török Szultán, azaz Boulanger úr adott a látszatra, hogy azt higgye a pór nép, hogy neki a klubhoz már semmi köze. Erre most kiderült: ez még sincs így.

A román sportsajtó, úgy tűnik, bevette a blöfföt. Mi más magyarázná a Digisport szalagcímét, hogy asszondja: Látványos visszatérés, Pászkány újból klubtulajdonos. Nahát, ki hitte volna? Hát természetesen mi. A szenzációt Pászkány ügyvédjének beadványából mazsolázták ki maguknak a derék kollégák, aki ugye elpanaszolta, hogy szegény mágnásunk jelenlegi kellemetlen helyzetében nem tud foglalkozni a cégeivel és a klubjával.

Nos minden további szövegelés helyett, egyszerűen csak idemásolom bmiky 2014. május 22-i posztjából a legidevágóbb bekezdést amelyből világosan kiderül, hogy mennyire hittük el, hogy a pénzember csakugyan lelépett. Íme:

Szerintünk: egyértelmű, hogy a klub továbbra is az Árpi játékszere marad, a stratégiai döntéseket ő hozza meg. Ennek legbiztosabb jele, hogy a tavasz folyamán a távozását is meglebegtető kövér Mureşan marad az elnöki székben. Nem egészen tiszta viszont, hogy a tévés jogok megszerzése miatti érdekellentét feloldására kellett ez a lépés, vagy más okok vannak a háttérben. Mivel a részvényeit gyakorlatilag haszonbérbe adta, Pászkány bármikor visszatérhet – ebben a tekintetben J. R. Ewing klasszikusát idézte: “Never say never!” Mindenesetre sok szeretettel küldjük Árpinak az LGT Kinn is vagyok, benn is vagyok című slágerét.

Ha ez nem lenne elég, még Bogrács Huba is említést tett a dolgok állásáról amikor felkereste blogunk titokzatos látogatóját az emírek hazájában. Bizony, Tisztelt Asztaltársak, erre a fejleményre még a Török Szultán is elismerően csettintene, hogy ez aztán a látszat!

Na akkor, most igazunk van, vagy igazunk van? Nem? De!

Quod erat demonstrandum.