sejk1Talán még emlékeztek, Tisztelt Asztaltársak, hogy 2014 novemberében Feltartóztathatatlanul a világhírnév útján címmel gyártottam egy posztot a Google Analytics nézettséget meg minden egyebet mérő adataiból. Akkor az derült ki, hogy a látogatottságot tekintve a top tíz város sorrendben Kolozsvár, Szekszárd, Brassó, Csíkszereda, Zilah, Budapest, Szatmárnémeti, Jánoshalma, Bukarest és Nagyvárad volt.

Artex 17 meg is jegyezte, hogy „a felsoroltak közül Dubai rakhatná föl az í-t a pontra, vagy fordítva. Nos, a minap kíváncsiságból ránéztem, hogy idén hogy is fest ez a top tíz. Eléggé hasonlít az akkorihoz, ám akad egy-két apró eltérés… Íme: Kolozsvár, Zilah, Csíkszereda, Budapest, Szekszárd, Szigetszentmiklós, Dubai, Nagyvárad, Bukarest, Bácsalmás. Ha figyelmesen olvastatok, már kiszúrtátok a kakukktojást.

Kissé zavart éreztem az ébredő erőben. Kérem szépen: Artex 17 poénja testet öltött. Titokzatos dubaji látogatónk – a Google szerint egy új felhasználóról van szó – 105 alkalommal kereste fel szerény blogunkat, ilyenkor átlagosan 2,45 oldalt néz meg és 11 perc 24 másodpercet tölt el nálunk. Ebből logikusan következik, hogy bárki legyen is, figyelmesen olvas és a kommenteket sem hagyja ki. Nem tudtam mire vélni a dolgot, hát szóltam Bogrács Huba bérelhető alteregónak és időutazónak, hogy ugyan már legyen oly jó és nézzen utána, hogy ki lehet a Titokzatos Látogató az emírek hazájából. Egy kicsit morogva, de azért kötélnek állt. Át is adom neki a szót.

Üdvözletem a Tisztelt Asztaltárságnak! Rohadtul ki vagyok. Sok felé jártam már, de ilyen kegyetlen tér-időutazást még egyet se tettem. Örülök, hogy egyáltalán élek. KEG már megint piszkosul kibabrált velem amikor az Egyesült Arab Emirátusokba küldött. Csak annyit mondott, hogy vigyázzak mert alkoholt csak a luxusszállodákba lehet kapni, normális üzletbe nem. Jól levontam a következtetéseket, egy két és fél literes kólás pille palackban (máj pé ungurésté flakonba) magamhoz vettem egy kis szilvapálinkát üzemanyagként a hazaútra. A gond ott kezdődött, hogy elrontottam a teleportálást, mivel ezeknél nincs tisztességes kocsmájuk és pont fix határon kötöttem ki. Szerencsére volt nálam útlevél, így bé engedtek az országba. Csak az a rohadt rendőrkutya ne kezdett vóna el szaglászni körülöttem. Hát nem kipakoltatták a hátizsákomat. Ekkor kerültem belé nyakig a slamasztikába, mert megtalálták nálam a pálinkát a vámosok. Ekkor derült ki, hogy az országba csak két liter alkoholos italt lehet behozni, nálam ugye-e kettő és fél vót. Gondoltam ezen ne múljon, egy hajtásra ott helybe kiittam a flakonból fél litert.

Na ezt nem kellett volna… A hülye KEG nem elfejtett szólni, hogy ezek muszlimok osztán szigorúan tilos előttük alkoholt fogyasztani. A köztéri italozást szigorúan büntetik. Már láttam, hogy emelik a gumibotot a rendőrök, de az ottani hőség miatt az alkohol gyorsabb volt, csak azt éreztem, hogy zuhanok arccal előre a földnek.

analyticsprintscreenfebr17

Nem tudom már, hogy úsztam meg az agyonverést. De ez most mindegy is. Lényeg, hogy egy viszonylag kellemes légkondicionált szobába tértem magamhoz. Egy kopasz, öltönyös fazon tartózkodott rajtam kívül a helyiségbe.

Magadhoz tértél? Köszönd a szerencsédnek, hogy épp arra jártam és kifizettem a köztéri ivászatért rád kirótt bírságot. Hanem nagyon megjárhattad volna – mondta.

Na de ha már ott voltam csak szóba elegyedtem a kopasszal, megittunk pár pohár bort. Addig-addig beszélgettünk, hogy egyszer csak kiderült ismeri a blogot. Szokta is olvasni. Mesélt, hogy régen egy messzi-messzi országban ingatlannal foglalkozott, csak elkezdett szaglászni utána a helyi korrupció ellenes ügyosztály. Így jobbnak látta ha időben lelép. Kérdeztem még tőle, hogy mi mást csinált még abba a másik országba. Azt mondta klubtulajdonos volt.

De erről egy szót se, ezeknek azt mondtam, hogy már nem én vagyok a góré – kérte. Meg is ígértem, hogy lakat lesz a számon. Szóval szigorúan bizalmas ez a történet, ti se terjesszétek, mert simán letagadom az egészet, úgy ahogy van. Majd arra hivatkozom, hogy csak berúgtam és hallucináltam az egészet. Ezt a hazugságot mindig beveszik a rend derék őrei. De még a korrupt őrei is. Na szervusztok!

Eddig tartott Bogrács Huba beszámolója. Azért csak óvatosan a kommentekkel Asztaltársak, mert könnyen lehet, hogy egy öltönyös, kedélyes, kopasz úr figyel a messzi arab földről bennünket.