steaua_cfr_csapat67 év, 10 hónap és 15 nap – ennyi idő telt azóta, hogy a CFR utoljára legyőzte idegenben a Steauát. 4-1-re. 1948 november 7. Silviu Avram – Nagy István, Kiss János, Iacob Felecan – Demeter György, Kovács István (igen, ő!!!) – Vasile Costea, Ion Candrea, Bokor Ernő, Bálint István, Gavrilă Nistor. Edző: Nicolae Munteanu. Azóta semmi. És akkor most jött Laci és Cristi.

Hiába Pászkány milliói, a bajnoki címek, a kupák és a BL-szereplések, egy évtizeden át nem sikerült megverni a juhokat. Aztántavaly Dican Feri a Fellegváron megtörte az átkot, jelenleg pedig úgy áll a dolog, hogy a Vasutas lett a bakák mumusa. Camora, Andrei Mureşan és Gomelt nélkül is tökéletesen működő gépezetet tett fel a pályára Laci, amely ezúttal támadásban és védekezésben is egyformán jól működött. A meccs talán legjellemzőbb statisztikája: a Steauának a második félidőben egyetlen kaput találó lövése volt.

Az első félidő meglepően nyílt focit hozott, mind a két csapat támadni akart. A Steaua szokása szerint a landát akarta kontrollálni, a CFR pedig a területet – utóbbiból pedig bőven akadt az állandóan előrekalandozó Enache helyén. Reghecampf most is a főjuhász kedvében akart járni, és középpályásokat tett a védelem szélére, Nouvier pedig köszönte a lehetőséget. A gyors gólra ugyan jött a válasz is, egy pechesen megpattanó beadás után, de 1-1-nél csak Filipe és János Károly erőtlen passzai miatt nem vette vissza a vezetést a Vasutas.

steaua_cfr_bud1

A második félidőben óvatosabb lett a Steaua, de ezzel saját támadójátékát is korlátozta, Reghe pedig túl hamar ellőtte az összes cseréjét. Šorša ugyan még Niţába lőtte Larie tökéletes indítását, de aztán tökéletesen szolgálta ki Budot, aki négy nap alatt már az ötödik gólját lőtte. Laci megkímélte KEG cimborát a posztírástól, de győzelmi mámortól már nem, annak ellenére, hogy Túlóra Lopes két nyakrafogása miatt a végén már emberhátrányban kellett védekezzen a csapat. Laci gyorsan becserélt még két hátvédet, és sikerült is kibekkelni az utolsó negyedórát plusz a 6 perc ráadást. És senki nem mondhatja, hogy nem volt megérdemelt siker, hiszen a CFR lőtt többet és pontosabban is: 12-9 volt az összes lövés száma, és 5-4 a kaput találóké.      

A CFR fél év után nyert idegenben tétmeccset, és nagyon úgy tűnik, kezd összeállni a csapat játéka. Rus és Šorša helye már megkérdőjelezhetetlen a kezdőben, Omranit pedig egyelőre Bud hatékonysága tartja csak a cseresorban. És a csapat már a szezon második emberhátrányát is lehozta kapott gól nélkül. 

steaua_cfr_tiagolopes

Így játszotok ti

Mincă 6 Nem sok dolga volt, egyszer a felsőléc, a végén pedig Filipe segítette ki.
kicsi_sargalap kicsi_poroslap Tiago Lopes 4 Egy tiszta meccs egyetlen piszkos játékosa volt, előbb Jakolist, majd Popát rántotta le hátulról, jogos volt mindkét sárgája.
Larie 7 A Steaua ívelgetése csemege volt számára, higgadtan irányította a védelmet.
Horj 7 Kemény, de tiszta testjátékkal állította meg Golubovicsot.  
Peteleu 7 Az ő felén jött a szinte összes veszélyes támadás, de megállta a helyét.
kicsi_le Šorša 6 Az első félidőben alig kapott labdát, a másodikban viszont az összes nagy helyzetben benne volt: a sajátját még elkapkodta, aztán okos gólpasszt adott.   
kicsi_fel A 88. perctől Tînc. Kellett a végén még egy védőspecialista.
L. Rus 7 Védekező középpályásként kezdte, jobbhátvédként fejezte be, közben kiütötte Aganovicsot.
Filipe 7 Minden támadásban benne volt, de a tizenhatos környékén vagy túl későn passzolt vagy rosszul. A labdakihozatalai és labdatartása viszont remek volt, a végén pedig a gólvonalon mentett.
Nouvier 8 Az első félidőben az ő lendületére épült a csapat támadójátéka, a végén viszont védekeznie kellett, azt is ügyesen tette.   
kicsi_le Juan Carlos 7 Mindkét gólt hozó akció tőle indult.
kicsi_fel A 75. perctől Ene 6. Rombolni jött be, elrugdosta a labdákat.
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_le Bud 8 Két nagy helyzet, két gól, csak az elkapkodott távoli lövései miatt lehet kritizálni. De egy ilyen történelmi siker után nem fogjuk.   
kicsi_fel A 70. perctől Omrani 5. Egyéni akciókkal próbálkozott, egyik se volt veszélyes, de telt velük az idő.