cfr_steaua_eredmeny

Ezért megérte fagyoskodni, a Vasutas öt nap híján tízéves nyeretlenségi sorozatot tört meg a Steaua ellen. A csapat tökéletesen megfojtotta a bakák játékát, akik a tizenhatoson belülről csak egyszer tudtak lőni, Tiago Lopes pedig kétszer is tökéletesen adta be a labdát.

Amikor a 80. perc után az inkognitóban kilátogató Steli-drukkerek megindultak csendesen hazafele, lehetett tudni, hogy eldőlt a meccs. Féltünk a tőlük, de még jobban a csapat komplexusaitól, de ez a félelem nagyjából 20 perc után elmúlt, ilyen impotens csapatot ugyanis ebben a szezonban még nem  láttunk a Fellegváron. Rădoi húzott egy nagy furcsát a romboló Tahar balszélre állításával, még mondja valaki, hogy felesleges az a fránya edzői papír…  

cfr_steaua_tiagolopes_golpassz1

A CFR az első perctől kivárásra játszott, sokáig csak ölte az ellenfél játékát, de még a legeygszerűbb paszokat is elizgulták a fiúk. Aztán szép lassan megjött az önbizalom, beindult a labdajáratás, előbb csak passzívan, majd egyre direktebben a kapu felé. Vitor Bruno (enyhén lesgyanús) gólja előtt kilenc passzal vitte át egyik tizenhatosból a másikba a labdát a csapat, megszületett hát végre az évek óta várt KVSC-tiki-taka 😀 Dican húzása, hogy a szélekre ezúttal nem gyors, hanem kombinatív játékosokat tett, remekül bevált.  

cfr_steaua_vitorbruno

A kegyelemdöfést már Petrucci is megadhatta volna, de nem tette. Szünet után jött Tadé is, de látszik, hogy a Steaua három és fél hónap után sem ismerte fel az erényeit, a kapunak háttal álló bólyacenterben erőltették, így nálunk se működött, Larie többnyire könnyedén szerelte. Az eredmény: a Steaua hátrányban helyzet nélkül játszotta végig a második félidőt – csak így tovább, fiúk! Elöl Cristian fárasztotta a védelmet, meg is lett az eredménye: Niţă és Varela is roppant álmosan mozgott Tiago Lopes második centerezésénél, Păun pedig köszönte szépen az ajándéklabdát.

cfr_steaua_paun2

A vége örömfoci volt, bár a 3-0-ás helyzetet Jakolis elszórakozta, de mi rég szórakoztunk ilyen jól. A csapat tökéletes koncentrációval és nagyszerű helyzetkihasználással (négyből kettő gól lett) hajtotta végre az évek óta várt birkanyírást. Bergodinak, Andonénak, Trombettának, Conceicaónak, Mandorlininek, Minteuannak, Costának, Tricának, Grigoraşnak és Miriuţă Lacinak sem sikerült – idén viszont Dican Feri négy pontot szerzett a Steaua ellen.  

cfr_steaua_kupac

Így játszotok ti

Marc A csapat legnagyobb dicsérete, hogy nem volt védenivalója.
Tiago Lopes 8 Két gólpassz és eszméletlenül sok rohangálás.
Larie 7 Az indításokat néha elkapkodta, de a védőmunkája hibátlan volt.
A. Mureşan 7 Ez volt eddig a legjobb kolozsvári meccse, földön és levegőben is mindenkit megállított.
Camora 7 A válogatott Popa szánalmas bohócnak tűnt mellette.
Gomelt 8 Tökéletesen szűrt a védelem előtt.
kicsi_gol kicsi_le Vitor Bruno 7 A csapat legveszélyesebb támadója volt, a gólja mellett szünet után is volt egy veszélyes lövése.
kicsi_fel kicsi_gol A 75. perctől Păun 7. Néha túl sok embert próbált kicselezni, aztán jókor volt jó helyen.
kicsi_sargalap Petrucci 6 Olaszosan egyszerű focit játszott, a legnagyobb kimaradt helyzet az övé volt.
kicsi_le Filipe 5 Túl sokszor rácsavarodott a labdára, a csapat legönzőbb embere volt.
kicsi_fel A 84. perctől Beleck. Labdát tartani jött be, de őt is elkapta a többiek lendülete.
kicsi_le Nouvier 6 Nem mindig merte elvállani a beindulásokat, az egy-egy elleni akciókat.
kicsi_fel A 82. perctől Jakolis. Túlbonyolított egy tökéletes helyzetet.
Cristian 6 Hasznos labdát alig kapott, de keményen beleállt a párharcokba és a védőmunkába is sokat besegített. 

Fotók: Riti József Attila