cfr_steaua_nouvierVáltoznak az idők, Tisztelt Asztaltársak, és az idővel változunk mi is. Sokan közületek biztosan emlékeznek még a megboldogult népsportos korszak heves vérmérsékletű beharangozóira, amikor még az volt a jelszavunk, hogy ¡No pasarán! (Nem fognak átjutni!) vagy Rohamra fellegvári vitézek!

Az elvetemült optimizmus időszakát éltük akkor, az évszakok változásának magától értetődő természetességével fogadtuk, hogy két évente bajnokságot nyer a KVSC. Ne szépítsük: azóta önkéntelenül is visszavettünk a lángoló lelkesedésből, de azért titkon még bízunk abban, hogy megtanítjuk a nyájat kesztyűbe dudálni. Evégre miért ne hozhatnánk el mindhárom pontot az akolból.

Három éve áprilisban még a Felgueiras – Ivo Pinto, Cadú, Maftei, Camora – Deac, Maftei, Sepsi – Hora, Kapetanosz, Rui Pedro felállást jósolta bmiky a juhok elleni hazai meccs előtt. Ebből csapatból bizony már csak egyedül Camora maradt hírmondónak. Így múlik el a világ dicsősége! (Sic transit gloria mundi – hogy fitogtassuk klasszikus műveltségünket. Pedig semmi értelme.)

Ősszel pedig már a juhásznak küldtük szeretettel Elvis Presleytől a Jailhouse Rock című számot, hiszen akkor éppen a jilavai büntetés végrehajtó intézet vendégszeretetét élvezte. Azóta persze már szabadlábra helyezték, ami igencsak súlyos vétség az emberi jóérzés ellen. De ha őszinték akarunk maradni, akkor azt is meg kell mondani, hogy Dzsidzsi jelenléte az akolban a mi malmunkra hajthatja a vizet, sőt ő a legnagyobb esélyünk.

Lehet persze, hogy juhászunk ért a telekspekulációhoz, de a focihoz hálistennek megbízhatóan hülye. Újabban pedig kinyilvánította, hogy már nem csak a nyáj kezdő tizenegyének kiválogatásában, hanem a taktika meghatározásában is bele kíván szólni. Tiszta szívből remélem, hogy nem csak a szája járt, és csakugyan megteszi, ez ugyanis számunkra egyenértékű lenne legalább egy pontszerzéssel. Beszédes adathoz jutunk, ha megnézzük, hogy a csillag hány bajnokságot nyert akkor, amikor a juhász a sitten csücsült és hányat akkor, amikor épp szabad lábon volt. A korábbi tapasztalatokból kiindulva joggal bízhatunk abba, hogy előbb-utóbb szétveri saját csapatát.

Ráadásul a fiaink jó passzban vannak az 5-0-ás kiütés emléke még friss, így önbizalom hiány aligha lehet tényező. Az új igazolások úgy néz ki beválnak. Az is mellettünk szól, hogy legutóbb, azaz tavaly ősszel fegyelmezett és türelmes játékkal a Gépész utcában sikerült őket elkalapálni. Ebből logikusan ugyan nem következik az égadta egy világon semmi, de ez nem kell, hogy zavarjon bennünket. Úgyhogy amint azt mondani szokták: nincs más hátra, mint előre!

Alább bmiky ismerteti a várható kezdőcsapatokat:

Steaua: Niţă – Jakolis, Tamaş, Toşca, Momcsilovics – Bourceanu, Boldrin – Popa, Tănase, De Amorim – Golubovics. Sérültek: Filip, Pintilii.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Gomelt, Filipe, Nouvier – Juan Carlos, Bud. Eltiltva: A. Mureşan.