harangozasRitka blogtörténeti pillant tanúi lehettek, Tisztelt Asztaltársak. Április elseje és a városi derby a sors különös szeszélye folytán egy napra esik. Meg kell bolondulni. A bajt tetézi, hogy Bogrács Huba épp ebben a pillanatban érkezett meg Budapestről, meglehetősen beállítva. Egy piros-fehér-zöld sál van a nyakában és egyfolytában azt üvöltözi, hogy „Ria-Ria-Hungária!” meg azt, hogy „Dárdai Pál a legnagyobb király!”.

Hiába mondom neki, hogy egy gól nélküli döntetlen miatt nem kéne ekkora zajt csapni, mert csak hajtogatja a magáét. Mint egy politikus… Sőt, költött egy nótát is és annak az első sorát gajdolja. Így hangzik: sej, de amikor Rózsa Sándor elment répát kapálni… Ráadásul azt állítja, hogy nem sokkal a magyar–görög lefújása után szokásos teleportálós módszerével megnézte a kolozsvári kupaderbyt is. Mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy engedjem a billentyűzethez, mert ha nem, akkor kaphatok megint egyet a fejemre az esernyőnyéllel. Nos, jobb a békesség, átengedem neki a terepet. Innen már a bérelhető alteregó folytatja.

Üdvözletem az Asztaltársaságnak! Ria Ria Hungária! Dárdai Pali a legnagyobb király! Hukk! Fene ezt a hülye csuklást… Na de biztos, hogy benneteket jobban érdekel a bolondok napi derby. Nem mondom meg a végeredményt, nem akarom lelőni a poént, inkább nézzétek meg a meccset. Bár akinek kedves az élete, illetve nem szeretné megkockáztatni, hogy kapjon egy hirtelen nyaklevest á lá Tuskó Hopkins, jobban teszi ha otthon marad. Persze az se volna csoda, hogy a nem kicsit – ezzel szemben nagyon – pofátlan jegyárak miatt maguk helyett csak egy stilizált feltartott középső ujjat ábrázoló óriás molinót küldenének maguk helyett a KVSC szurkolói. Sej, de amikor Rózsa Sándor elment répát kapááálni… Hukk!

Elnézést, Asztaltársak, csak hát eszembe jutott ez a nóta. Mit tudjak csinálni? Na de hogy a tárgyról is szóljon az ugatásom: a felmutatott középső ujj talán mégse olyan jó ötlet. Minek fölöslegesen szítani az indulatokat, amelyekkel anélkül is tele lesz a mosdó… ööö akarom mondani aréna? Na ugye? Sej, de amikor Rózsaaa Sááándor elment répát kapáááálniiii. Bocsánat, sehogy se megy ki a fejemből az a nóta. Tudtok jobbat? Na azé!

potrienNa szóval minek gerjeszteni a feszültséget, amikor egy laza testcsellel a szomszédos olcsó szektorokba is lehet jegyet venni, nem igaz? Há dehonnem. Na! Csak nem akar ez a csuklás szűnni, ha megtudom ki emleget, az megemlegeti, az hétszenccség. Ja, majdnem elfelejtettem megemlíteni, akkorát röhögtem ember. Há ezek U-sok úgy viselkednek értötteddé (hogy Nyikó-menti székely gyökereimnek is adózzak), mintha alanyi jogon járna nekik a kupadöntő. Becsületszavamra! Annyira biztosra veszik a továbbjutást, hogy komolyan fontolóra vettem, hogy kérek abból cuccból amit megittak, vagy elszívtak, mert ilyen trippem nekem még sose volt, pedig doktorit írhatnék teleportálásból. Sej, de amikor Rózsaaa Sááándooor eeeeelmeeeent répáááát kapáááálni… A rosebb enné meg esment eszembe jutott a nóta, meg a gyökerek.

Apropó gyökerek! Az IQ bajnok droidoknál már annyira elharapózót a gyűlöletből fakadó hülyeség, hogy 20-25 fős szervezett bűnözői gárdát vezényeltek ki, hogy megakadályozzák, hogy a Vasutas szurkolói a vendégszektor mellé vegyenek jegyet. Nooormális? Komolyan mondom, rábíznám ezt az egész vákuum agyú csürhét sergeant Potrienre, hogy tanítsa őket rendre. Nom du nom! Ez annyira durva, hogy hirtelen kijózanodtam, pedig 30 éve ilyen súlyos betegség nem fordult elő velem. 

Ilyesféle kezdőket várunk (by bmiky)

U: Panagopulosz – Jovanovics, Skvorc, Neag, Ciupe – Lungu, Costin – Viveiros, Ceppelini, Mengolo – Lemnaru.    
CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Muniru, Petrucci – Deac, Tadé, Păun – Doré.
A bíró természetesen Bukarestből jön, Marius Avram személyében.