tadeAz az igazság, hogy nem csillogtunk, de a lényeg, hogy győztünk – értékelt Laci a meccs után. Ennél pontosabban mi sem tudnánk értékelni a Galacon látottakat (úgy értve, hogy streamelve a Look tévét). Ha őszinték akarunk lenni akkor bizony férfiasan el kell ismernünk, hogy semleges szurkoló számára a mérkőzés dögunalmas volt.

Milyen áldott szerencse, hogy mi nem vagyunk semlegesek és legalább a félidőben eszünkbe jutott leugrani a sarki közértbe sörért. A mérkőzés teljes krónikája belefért egy fél sms-be, amit bmikynek küldtem el, mert ő objektív okok miatt nem tudta élőben követni a találkozót. Az üzenetben mindössze ennyi állt: Tadé (és Camora) – Galac 1-0. Kaput eltaláló lövések aránya 1-0. Erre ez a válasz érkezett: Tadé 4 president!

Na magam sem fogalmazhattam volna bmiky kartársnál szebben. Tisztelt Asztaltársak, mit szépítsük: nehéz ezt a találkozót értékelni és nem csak azért, mert időközben újabb adag sört kellett beújítanunk. Az általam sebtiben összedobott házi statisztika szerint a kapu felé küldött lövések száma és a szöglet arány egyaránt 6-2 ide, a kaput eltaláló lövéseké 1-0. No és mindkét csapatnak kiosztott a játékvezető testvériesen 2-2 sárga lapot. (Csak mellesleg jegyzem meg, hogy ha más portálokon eltérést tapasztaltok a lövések arányában az attól van, hogy én a blokkolt lövéseket nem számoltam bele. Nekem lövés az, ami mellé, fölé, kapufára megy, a kapus véd vagy gól. Punktum.) A második félidőben a leggyakoribb esemény a csere volt, Guima sárgája mellett két galaci és Céefer szögletet sikerült lejegyeznem. Mit mondjak: nem fáradtam el a jegyzeteléstől.

Nem ez volt az a mérkőzés, amikor a szívinfarktus veszélye fenyegetett az izgalom miatt. Majdnem kifelejtetem a 28. percben Tadé gólját les miatt nem adta meg a sípmester. Hogy les volt vagy sem, ez a három pont birtokában tökmindegy. Nekem határesetnek tűnt. De ezzel aztán tényleg kimerítően sikerült felsorolni a meccs összes történését. Tadé barátunk pedig immár 9 gólnál tart és most már nem kérdés, joggal pályázik a gólkirályi címre. Érik a T3, érzem…No és engedjétek meg, hogy ismételten meglengessem képzeletbeli kalapomat Camora előtt, aki a félidő vége előtt tankönyvekbe illő módon kanyarította a labdát Tadé homlokára. Az a dupla kapufás fejesgól egyedüli labdarúgásra emlékeztető jelenete volt a meccsnek. Esztétikailag a tökéletesség határát súrolta.

Ha nagyon muszáj a kákán csomót keresni, akkor teljes joggal köthetünk bele abba, hogy támadó játékunk enyhén szólva sem volt fantáziadús. Deac kreativitása ezen az estén nagyon hiányzott. Jobb híján ívelgettünk a masszív csatárainkra, akik böcsülttel meg is tartották a labdát. No de győzelem esetén fanyalogni nem finom szokás. A fiúk védekezésben jól oldották meg a feladatukat, ha valaki elkövetett egy egyéni hibát, mindig volt egy társ aki kisegítette a bajból. Ez bizony hatalmas pozitívum, ami akár… De ezt a mondatot majd befejezitek ti, Tisztelt Asztaltársak.

Ami viszont félelmetes – mármint az ellenfeleink számára – az a helyzet kihasználásunk. Száz százaléknál egyszerűen képtelenség jobb mutatót produkálni, bár ez anno a Galatasaray ellen idegenben sikerült, amikor nulla lövésből értünk el egy gólt. Most úgy szereztünk három pontot, mint egy keresztrejtvény: olasz módra. Ideig-óráig első helyen van a KVSC, a Look Tv mikrofonállványa… ööö akarom mondani riporternője nem is tudta megállni, hogy ne kérdezze meg Lacitól mit szólt hozzá. „Lefényképeztetem magam a tabellával” – jött a válasz. Következzen a játékos értékelés.

Így játszotok ti

Felgueiras 6 Az összes veszélyesebb beadást magabiztosan gyűjtötte be, védeni valója nem akadt, de ez nem az ő hibája.
Szusics 7 Böcsülettel végezte a dolgát
Larie 7 A helyezkedése szokás szerint kiváló volt. Magabiztos védő munka.
Rada 7 Hibátlanul tette a dolgát.
Camora 8 A védelem baloldala tiltott terület volt a galaci csapatnak. Támadásban volt néhány pontatlan beadása, de az egyik hajszálpontos lett. Abból meg gól és három pont.

Muniru 5 Most se rángatta szét az istrángot, pár bravúros labdaszerzés és néhány fölöslegesen eladott labda.
Monroy 6 Hozta a tőle szokásos teljesítményt.
 Jakolis 5 Sajnos megsérült, addig nem játszott rosszul.

 A 34 perctől Costea 6. Főleg a védőmunkája volt hasznos. De az nagyon.
Tadé 8 Eldöntötte e meccset, rengeteget futott. Gólkirály jelölt. Mi kell még?
Ivanovszki 6 Megmutatta, hogy szélsőt és centert is tud játszani. Pontrúgónak se rossz.
 A 76. perctől Christian 6. Nem váltotta meg a világot, beállásával biztosan őrizte meg az előnyt a csapat.
  Guima 7 Becsületesen tette a dolgát, a felível labdákat többnyire megtartotta. Hasznos tagja a csapatnak. A sárgát szükséges taktikai faultért kapta.
 A 61. perctől Tiago Lopes 6 Csatár helyett jött be, de nem szélső védőt, hanem szélső középpályást játszott. Hozzá se tett, el se vett a meccs értékéből.