guima_serulesFőhet Feri feje a Petrolul elleni meccs előtt, mert Guima sérülésének diagnózisa külső keresztszalag-szakadás és meniszkusz-törés, ennél rondább focista-sérülés kevés van, a gyógyulási időszak legalább fél év. Roşu is sérült, Mincă eltiltva, bár Marc eddigi teljesítményét elnézve azért a kapusposzt miatt nem kell aggódnunk.

Pedig a Petrolul eddigi játéka és eredményei alapján nem tűnik félelmetes ellenfélnek, Selymes Tibor ellen pedig szinte mindig jól ment a Vasutasnak, a legutóbbi négy alkalommal, amikor ő volt az ellenfél edzője, mindig nyert a csapat: 2011-ben 2-0 és 1-0 az Astra ellen, 2013-ban 6-1 a Săgeatával, tavaly ősszel pedig 1-0 Galacon.

A szintén csődvédelembe menekülő Petrolul tavalyi keretéből csak Pecanha és Marinescu maradt hírmondónak, helyükre a már bevált francia piacról jött egy sor jóval olcsóbb légiós. Ők is 6 pontos hátránnyal indították az évet, de egyelőre nyeretlenek és még mindig mínuszban vannak. A Voluntari és a Viitorul mellett egyelőre ők a bajnokság döntetlen-királyai, bár az eddigi meccseiket elnézve csak a bakák elleni 0-0-ra lehetnek büszkék.

Az, hogy az eddigi öt fordulóban a meccsek szinte fele, 35-ből 17 döntetlen lett, két dolgot tükröz: egyrészt a létszám-csökkentés valóban kiegyenlített erőviszonyokat hozott létre, másrészt, hogy a csapatok többsége minimális kockázatot sem vállal. A pontszerzés mindenekelőtt, az egy pont is több a semminél elvei nyomán a biztonsági foci, az ellenfél játékának szétrombolása a fő cél, a vereség elkerülésének érdekében. Nyílt futballt csak a minőségi fölényére építő Steaua és a kamikaze-stílusú Şumudică által irányított Astra vállal fel – utóbbi ennek nyomán a legtöbb gólt lőtte (10), viszont messze a legtöbbet is kapta (11).

cfr_petrolul_camora

A CFR viszont úgy második a lőtt gólok terén, hogy eddig hét különböző játékosa lőtt egyet-egyet – viszont közülük immár pont arra a kettőre (Tadé és Guima) nem számíthat, akiktől jogosan várta el a legtöbb találatot. Nagy kérdés, hogy a klubvezetés és az edzők megbíznak-e a mezőnyben hasznos, de egyelőre kapura sem lövő Beleckben, a semmit sem mutató Cristianban és a teljesen rutintalan Carterben, vagy igazolnak még egy csatárt?

Kedd este viszont mindenképpen velük kell megoldani a gólszerzést. Dican legnagyobb dilemmája a Negruţ vagy Voiculeţ kérdés, mert egyikük sincs kirobbanó formában. Vagy látunk ismét egy olyan váratlan és sikeres húzást, mint Roşu előretolása a Voluntari ellen?

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Dani, Larie, Tânc, Camora – Petrucci, A. Mureşan – Tiago Lopes, Voiculeţ, Păun – Beleck. Eltiltva: Mincă. Sérültek: Roşu, Guima.
Petrolul: Pecanha – Peteleu, Benga, Faug-Porret, Rippert – Bucşă, Ropotan – Farina, Marinescu, Varga – Moussa.