Az idény eddigi legunalmasabb meccsén tartott itthon egy pontot a KVSC a juhok ellen. Nem mondom, a négy pontos előny megtartása a célnak megfelel, de ahhoz képest, hogy a két bajnokesélyes csapat rangadójáról beszelünk, csöppet sem csodálkoztam volna, ha a nézők egy része visszakéri a pénzét. Pedig mi készültünk, bmiky vételezett rumot és jó csempész módjára a Kolozsváron épp most zajló diáksport seregszemlén, a Sportolimpián – ahol állandó jellegű tettestársként működik közre – fogyasztott belőle. Előtte felhívott engem is, hogy el ne induljak a meccsre egy korty ital nélkül. Így mi mást tehettem volna legurítottam egy pohárka kólát, amelyet előzetesen 2014-es évjáratú ribizliborral hígítottam.

Nos, Tisztelt Asztaltársak, azért is értekeztem a nyitó bekezdésben italozási szokásainkról, mert még ez is érdekesebb volt annál, amit a pályán művelt az a 22 ember, akiket azért fizetnek, hogy egy labdát, meg néha az ellenfelet rugdossák. Önkéntelenül is a Mester szavai jutottak eszembe. Rejtő Jenő ugyanis 1937 áprilisában egy Torinóban megrendezett Olaszország–Magyarország barátságos meccsről írt tudósítást, mit sem sejtve arról, hogy egy év múlva ez a két csapat játssza majd Párizsban a vb-döntőt. Inkább azt taglalta, hogy miket beszéltek a szurkolók a csapat összeállításáról, magát a mérkőzést a következőképpen intézte el: Azután kitört a dráma. Még pedig történelmi dráma: mindenki unatkozott. Az egyik csapat rosszabb volt mint a másik.”

Ugye, hogy milyen aktuális? A két csapat szemmel láthatóan úgy félt egymástól mint két hashajtót bevett bokszoló egy-egy hirtelen mozdulattól. Mindkettő a másik hibájára várt, mindkettő egy-egy nagyot hibázott, mindkettő kihasználta a másik hibáját. Kész, slussz, passz érdemben más nem nagyon történt. Leszámítva hülye rigót, aki a fene se érti, hogy miért fújt a sípjába, amikor Nouvier fejjel akart gólpasszt adni Urko Verának. Csak azért nem mondom, hogy szabályos gól vettek el tőlünk, mert amikor a bíró a sípjába fújt, a juhok kapusa leállt, így már sosem tudhatjuk meg, hogy füttyszó nélkül vajon oda ért volna-e centerünk fejesére, illetve ha már ott van felemelte volna-e a kézét, hogy hárítson.

Hogy egész őszinte legyek, meglehetősen álmos vagyok, fáradt és bosszús. Nincs nagy kedvem ezen a meccsen bármit is értékelni. A szar minőségét elemezni legfeljebb Eric Cartman szereti a népszerű South Park sorozatból. Az első félidőben még tetszett a középpályás védekezésünk, mindenki tette a dolgát. Deac már megint csak futkározott össze-vissza és nem csinált semmit, leszámítva a gólpasszt, amelynek köszöntően végül nem kaptunk ki. Urko Vera ismételten bebizonyította, hogy jó vétel volt. Camora meg egy ízben minden igényt kielégítő praktikus házi ruhákat áruló utazó ügynöknek képzelte magát, mert ingyen osztott ki kötényt az ellenfélnek. Egyetlen komolyabb védelmi hibánkat meg góllal büntette a Fécsészébe. Jó volt még egy másik is, de odaát is dettó. Maga a mérkőzés pedig a nézőkkel szemben volt bűncselekmény. Ezért főleg a két edző a ludas, úgy tűnik mindkettőnek jó volt az X.

Hogy valami jót is mondjak: nem kaptunk ki. Minden jó, ha vége van. Hogy Tuskó Hopkinst idézzem: „Fel a fejjel!”

Alább bmiky értékeli a játékosokat.

Arlauskis 6 A vártnál kevesebb dolga volt.
Manea 4 Kezd visszaélni az ifiszabály miatti védettségével.
Vinicius 6 Beadások elfejelgetésél tölti az ideje nagy részét.
A. Muresan 5 A gólnál csúnyán kipasszolták.
 Camora 6 Az első félidőben nagyon jó volt, a másodikban látványosan visszaesett.
 Nistor 5 Kár őt szélen erőlteteni, főleg ha kontrázni akar a csapat.
 A 88. perctől L. Rus. A neki jutó kevés időben is aktív volt.
  Deac 7 Szünet után szinte egyedül támadott, senki se zárkózott fel a megindulásaihoz. A gólpassza most is megvolt.
 A 90+1. perctől Baldé. Túl későn jött.
Hoban 6 A labdákat most is megszerezte.
Culio 6 szokása szerint rengeteg faultot harcolt ki.
Nouvier 5 Gólpasszt vettek el tőle,
  Urko Vera 8 Fejelt két gólt, egyet meg is adtak.
 A 65. perctől Omrani 4. Párharcot se nagyon tudott nyerni.

Fotók: Riti József-Attila