cfr_botosani_jakolis_ngadeuAmilyen jól megy itthon a Botoşani ellen, olyan gyengén, ha idegenben játszik velük a Vasutas. Három év alatt négy kiszállásból csak egyet sikerült megnyerni, érdekes, hogy akkor is Laci volt az edző. Conceicao tavaly kettőből kettőt vesztett Moldvában, a második eurószázezrekbe került a klubnak.

A Botoşani a jelek szerint okosan kereskedik a légiósaival, hiszen Ngadeut félmillió euróért adták el a Slavia Prágának, a héten pedig Cabrerát 400 ezerért a szaúdi Al-Fajszalinak – ezzel a Viitorul és a nyáj mellett csak ők állnak nyereséggel a Liga 1 csapatai közül. Új külföldiek helyett viszont ezúttal csak a román piacról igazoltak, a formájukról pedig ő maguknak sincs fogalmuk, hiszen a Rapid játékjoga körüli cécó miatt nem léptek pályára az első fordulóban.

Az biztos, hogy ha a CFR komolyan gondolja a rájátszást, akkor a Botoşani–Iaşi–Craiova hármas elleni pontoknak kiemelt jelentősége lesz, hiszen nem nagy kunszt megjósolni, hogy főként ellenük küzd majd a csapat az 5-6. helyekért. (A pontlevonás miatt ennél jobb alapszakasz-helyezésről egyelőre ne álmodozzunk.) Ehhez pedig idegenben a tavalyinál sokkal jobban kell majd szerepelni: tavasszal a rájátszás utolsó 6 kiszállásán mindössze 2 pontot kapart össze a csapat. A meccs érdekessége amúgy, hogy a két edző, Leo Grozavu és Miriuţă a nyolcvanas évek végén egy csapatban játszott Nagybányán.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:      

Botoşani: Iliev – Dimitrov, Cordoş, Miron, Muşat – Cucu, Vasvári – M. Roman, Bordeianu, Astafei – Matulevicius.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – Cristian, Bud.