whiskyNagyon örülünk a botoşani-i győzelemnek, de vajon a klubvezetők most mennyire boldogok, hogy még egy prémium összege hozzácsapódik a tartozáslistához? Amúgy meg jövünk egy üveg jófajta whiskyvel Szőr Alkesznek ezért a Petrucci gyerekért.

„Amíg én vagyok itt az edző, addig ez a csapat játszani fog” – mondta Laci a lefújás után, és neki el is hisszük. Igaz, ez a három pont elsősorban cinikus antifutballal jött össze, de ilyen nehéz időkben még ezt is el lehet viselni. A csapat küzdőszelleme példás volt, ugyanakkor a pályára lépő játékosok névsora jól mutatja, kik azok, akikben az edző feltétlenül megbízik. Nem tudunk belátni Laci és a játékosok fejébe, de Christian, Muniru és Jakolis teljes mellőzése vagy Csanturia és Costea padon felejtése azért elgondolkodtató.

A Brassó elleni meccshez képest teljesen lecserélt támadóblokk egyértelműen félpályás letámadásra és kontrákra volt felépítve, ehhez azonban kellett Petrucci is, aki Renan távozása (és annak már lassan három éve) az első igazi box-to-box belső középpályás a Fellegváron. A CFR jól kiszorította a szélekre a Botoşani támadásait, a beadásokat pedig Radáék könnyedén hatástalanították: a hazaiak kilenc lövéséből csak egy volt a tizenhatosan belülről, az is egyéni akció végén. Távolról pedig nagyon pontatlan volt az ellenfél, Máriónak a 26. percben kellett utoljára védenie.

botosani_cfr2A támadójáték a kontrákra épült, ám a gólhoz kellett Petrucci labdaszerzése is a hazai térfél közepén. A többi kiugrás az első félidőben vagy lesen halt el, vagy Jazvic elpuskázta, a második félidőben pedig Doré önzőzött el néhány ígéretes lehetőséget. Hiába volt a labda a Botoşani-nál, a KVSC jól tördelte a játékot (15 fault a második 45 percben), és kevés lehetőségből is jóval veszélyesebb volt. Guima, majd Tiago Lopes fejében is ott volt 2-0, de végül enélkül is meglett a győzelem.   

Így játszotok ti

Felgueiras 6 Két lövés és két lecsúszott beadás ment mindössze a kapujára, igazán nagyot csak egyszer kellett védenie.
Szusics 6 Az elején meggyűlt a baja Martinusszal, de a második félidőben már távolt tartott a kaputól a hazaiak legjobbját.
kicsi_sargalap Larie 7 Ismét nagyon precíz szerelései voltak, kár a sárgáért, mert ez már a negyedik neki a bajnokságban.
Rada 7 Az első félidőben Batin, a másodikban Hadnagy sem került helyzetbe mellette.
Camora 6 A szokottnál kevesebbet ment előre, de hátul hozta a megelőző szereléseit.
Monroy 6 Kapott maga mellé egy támadáshoz jobban értő társat, így csak a rombolással kellett tőrödnie.
kicsi_sargalap kicsi_le Petrucci 8 Berohangálta a két tizenhatos közti területet, bátran lőtt távolról, keményen szerelt és gólpasszt adott.
kicsi_fel A 71. perctől Veres 6. Nem kockáztatott, csak rutinmegoldásai voltak.
Tiago Lopes 6 Szélsőnek hasznosabb mint hátvédnek. Gólt is lőtt, de az asszisztens lest látott.
kicsi_gol kicsi_sargalap Jazvic 7 Már el is felejtettük, hogy még itt van, erre győztes gólt lő. Három helyzetéből egyet higgatan bevert, a másodikban a széleken vitte előre a kontrákat és harcolt ki szabadrúgásokat.
kicsi_le Păun 6 Bátran játszott, de inkább az összjátékot kereste, mint a kaputatörést.
kicsi_fel kicsi_sargalap Az 55. perctől Carp 6. Középre jött be, jól tördelte a játékot.
kicsi_le Doré 5 Egyetlen lövése 25-ről volt, többnyire túlcselezte magát.  
kicsi_fel A 76. perctől Guima 6. Két helyzetet ennyi idő alatt is kiharcolt, de mikor arcán érezte a védő kezét, túl könnyen elesett.