cfr_rapid_paunA szövetség ugyan Tudor mester idei első fellegvári delegálásával mindent megtett a Rapid megmentése érdekében, de a Vasutasnak ebben a szezonban többnyire előnyt jelentett az emberhátrány. Petrucci a legjobbkor vágta be első gólját, Tadé hússzal fejezi be a szezont, a 24 ponttal együtt a stadionba visszataláló közönség pedig biztosította az éremhez méltó hangulatot.

A bodza- és orgonaillatú Erzsébet úton felgyalogolva lehetett érezni, hogy ez a meccs nagyon más lesz, mint a többi tavaszi. A nyomasztó, letargikus hangulat eltűnt, vidám emberek trappoltak felfelé ünnepelni egy erőn és várakozásokon felül teljesítő csapatot. És ha lehet, temetni a bukarestieket, mert a két évvel korábbi zászlóégetés óta vége a vasutasok közti haverságnak. A gálameccs jelleget Camora díjazása emelte ki, jobb helyre nem is kerülhetett volna a szurkolók által megszavazott Év Játékosa-díj. 

De az első félidő foci nélküli fociünnep volt. A CFR-nek jó volt a döntetlen is, ezért hagyta, hogy menjen előre a Rapid, csakhogy Doréval kontrafocit játszani túlságosan merész kísérlet volt Dicantól. Egy szót se szólhattunk volna, ha félidőben 3-4 góllal vezet a Rapid, csakhogy Mincă mindent védett – és ez konkrétan most öt hatalmas bravúrt jelentett. Szuper Márió bragai teljesítménye óta nem láttunk ilyen kapusteljesítményt, Daniel Niculae fejesére vagy Rui Miguel ollójára is oda tudott érni a másik sarokból.

cfr_rapid_tade

A Vasutas csak a 25. perc táján kezdett el focizni, de Jakolis esése még nem ért büntetőt Tudornál. A Deac–Rui Miguel kakaskodásnál viszont egyből kiszórta a kapitányt, miközben a Rapid portugálja megúszta sárgával – micsoda véletlen a bukaresti bíró a bukartesti csapat meccsén. De szünetig jól kibekkelte a csapat, szünetben pedig Dican rendezni tudta a sorokat. És közben idén először Pászkányt is felfedeztük a VIP-páholyban.

A második félidőben pedig már jóval ritkábban jutott el a kapu elé a Rapid, Muniru labdaszerzéseiből pedig jöttek az egyre hatékonyabb kontrák. Petrucci lába pedig végre elsült (ezzel még egy palack whisky-vel nőtt az adósságunk Szőr Alkesz felé) , de előtte az a Jakolis–Doré–Tadé akció is minden pénzt megért. Păun beállásával még pörgősebb lett a csapat játéka, bár a fiatal balszélső kihagyta a meccslabdát. Larie lerántása viszont hozott még egy lehetőséget Grégory királynak trónja bebiztosításához – innen kezdve pedig már a közönségnek játszott a csapat. A kapkodó Rapid pedig hiába lődözött távolról, a becsületgólt csak Muniru ápolása miatti kettős előnyben tudta bekotorni, de már ez se számított. Egy hét múlva már csak egy statisztikailag fontos meccs lesz Craiován.

cfr_rapid_tade_11m

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Mincă 9 Kilenc lövésből nyolcat védett, ebből hetet bravúrosan.
kicsi_sargalap Tânc 6 Harcosan játszott volt csapata ellen, de a két Oriol néha mögé tudott kerülni.
Larie 8 Erőlködés nélkül, elegánsan focizott, mindig időben odaért a labda környékére. A 11-es kiharcolása előtt volt egy pazarul végigvitt kontrája is.  
Carp 6 Nehéz dolga volt Niculae mellett, a földön nem mindig tudta megállítani.
Camora 7 Csak a második félidőben volt területe rohangálni, addig csupán pontos szereléseket láttunk tőle.
kicsi_poroslap Deac 5 Elvesztette a fejét, bár nem csak neki kellett volna elvinnie a balhét.
kicsi_sargalap Muniru 8 Élvezte a focit, lendületesen vitte előre a támadásokat is a szerelések után.
kicsi_sargalap kicsi_gol Petrucci 6 Kemény labdaszerzések, pontatlan passzok és egy bombagól.
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 8 A csapat leglendületesebb támadója volt, mindkét gólt megelőző akció tőle indult.
kicsi_fel A 80. perctől Csanturia. Nem sok vizet zavart, azon kívül, hogy a sorfalba lőtt egy szabadrúgást.
kicsi_gol kicsi_sargalap Tadé 8 Alázatosan a csapatért játszott, Deac kiállítása átment jobb oldali középpályásba, rengeteget segítve a védelmet. Aztán negyedóra alatt eldöntötte a meccset gólpasszával és a 11-es berúgásával. 
kicsi_le Doré 5 Szokása szerint a középpályán forgolódott, egy fejesén kívül kapura veszélytelen volt.
kicsi_fel A 66. perctől Păun 6. A szélen jól tartotta a labdát, de ziccerben túl sokáig gondolkodott hogy lőjjön vagy passzoljon.

Fotók: Riti József Attila