cfr_craiova_beleck_popovKét mérkőzés maradt még hátra a szezonból, a Vasutas jó esetben lehet hetedik, de akár tizedik is a Liga 1-ben. De igazából nem számít. A lényeg most úgyis a kupa, amelyet csütörtök este, a CSU Craiova elleni utolsó hazai meccs alkalmából mutat meg idehaza is a csapat. Az ünneplés persze egy győzelemmel lenne tökéletes.

Lehet azon vitatkozni, hogy a tavalyi bronzérem vagy az idei kupagyőzelem a nagyobb siker, de nincs értelme. Mindkettő egy-egy zaklatott, a pályán kívül, az irodákban és tárgyalótermekben zajló események közepette született meg. Amit mindenképpen értékelni kell, hogy a klubvezetés évek óta tudatosan ráhajt a kupára (két döntő és egy elődöntő az elmúlt négy szezonban), ezzel pedig a hullámzó bajnoki teljesítmény ellenére is az elitben tartja a csapatot.

A Craiova elleni a lesz a szezon utolsó hazai meccse, és ha nem is lesz akkora fieszta a dologból, mint egy éve a Rapid ellen, azért jó lenne szépen búcsúzni. Conceicaónak most már semmi oka nincs felkavarni a kezdőcsapatot, úgyhogy elvárjuk tőle a Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Muresan, Camora – Filipe – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud tizenegyet.

És ne akarjunk beleszólni abba, hogy ki megy a hetedik helyről Európába. Teljesen mindegy. És álljon már el addig ez a rohadt eső.