bergodiKevés kellemes emlékünk van a Marosvásárhelyi FCM ASA csapatával kapcsolatban, bajnoki meccsen csak a dicsőséges 2011/2012-es szezonban sikerült győznie ellene a Vasutasnak, akkor viszont oda-vissza. Most viszont mégis úgy gondoljuk, jobbkor nem is jöhetett volna ez a meccs.

Laci kirúgásával ugyanis a vásárhelyi vezetés nagyjából igazolta, amit a fél ország gondol róluk: ez a klub nem szakmai szempontok szerint működik. Oké, a többi se mindig, de azért néha. Az ASA viszont csak költi a közpénzt (amíg nem zárolják a számláit), átlag 11 meccsente edzőt vált (113 meccsük van a Liga 1-ben, 11 különböző vezetőedzővel – és ebben nincs benne a Szuperkupa megnyerése után lelépő Dan Petrescu!) és félévente lecseréli a keret háromnegyedét. A sűrűn csereberélt játékosaik között feltűnően nagy számban fordulnak elő korábbi KVSC-játékosok, és náluk valahogy sokkal inkább beválnak, mint a bukaresti nyájnál. Hiába, a vidéki levegő…

A 2015-ös évben nagyon adott nekik a gép, el is szálltak maguktól rendesen a vezetőik, amíg a adóhatóság össze nem húzta rajtuk a nadrágszíjat. Hogy Lacira miért untak rá, azt csak ők tudják, az én gyanúm az, hogy nem tudták befolyásolni a döntéseit. Mindegy, nekünk sokkal kellemesebb lesz a csapattal még csak ismerkedő Bergodi ellen játszani, mint a CFR taktikai repertoárját megíró Miriuţával csatázni. Vasárnap Feri alighanem kibontott egy sört…

Az olaszra ugyanis nemcsak azért emlékszünk szívesen, mert pofás focival hozta a klub első bajnoki érmét 2007-ben, hanem mert ellenfélként még nem tudott nyerni a KVSC ellen. Pedig már a FC Naţionallal (0-0), a Poli Iaşi-sal (1-0 ide, Yssouf Koné góljával), a Steauával (2-2, megint Koné + Dario Flores egyetlen kolozsvári gólja), majd idén tavasszal a Rapiddal is megpróbálta. Most még nehezebb dolga lesz, egyrészt az új csapatát alighanem a Vásárhely–Pojorâta buszozás során ismerte csak meg személyesen, másrészt alapemberek nagyjából fele (Golanski, Bejan, Balics, Muri, Brandán) végigjátszotta a keddi kupameccset.        

A szezon legrövidebb kiszállására (bár remélhetőleg lesz még egy vásárhelyi meccs a rájátszásban is) a megszokottnál jóval több szurkoló is megy, többek között blogunk is képviselve lesz a Trans-sil stadionban.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

ASA: Stăncioiu – Golanski, Gonzalez, Bejan, Balics – G. Mureşan, Brandán – Kortzorg, Dedov, Jazvic – R. Costa. Eltiltva: Luis Pedro. Sérült: N’Doye.  
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Păun – Cristian, Beleck. Eltiltva: Filipe. Sérültek: Roşu, Guima, A. Mureşan.