7mesterloveszJelentkezzen, aki júliusban azt jósolta, hogy október elején az első helyért és a klubrekord győzelmi sorozat beállításáért megy Vásárhelyre a KVSC. Az ősz legnehezebb hátramaradt kiszállása jön (Chiajna, Rapid kétszer és Botoşani van még hátra), de egyben a legközelebbi is, így sok kolozsvárinak befér a kirándulás.

Ez az ASA nem az az ASA, amelyet a felkészülés legelején lazán lefocizott a CUG-pályáról a CFR. Azóta igazoltak 19 új játékost, akikkel Adrian Falub hozta ugyan a pontokat, de a pénzéért látványos focit is elváró várásovezetésnek ez is kevés volt: a második veresége után mennie kellett. Helyette jött régi ismerősünk, Cristian Pustai, és a medgyesi mester azon kevesek közé tartozik, akinek pozítiv a mérlege a KVSC ellen (4 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 16-14-es gólarány). Csakhogy Miriuţă Laci ellen még pontot sem tudott szerezni: a tavalyi szezonban a Ceahlăul és a CFR is 1-0-ra verte a Panduriit.

A kérdés az, hogy alig hat nap alatt miben változik az ASA játéka. Pustai minden csapatát 1-4-2-3-1-es rendszerben küldi pályára, de ennyi idő alatt nehéz sokkal több szervezettséget hozni a Falub alatt elég kaotikus, túlságosan a játékosok egyéni képességeire építő csapatjátékba. Ugyanakkor a keret fejnehézsége miatt jóképességű támadók egész sora (Székely, Zicu, Goga, Amauri, Henrique, Axente) csak minimális játékidőt kap – nem véletlen, hogy a középpályás N’Doye (5 gól) a házi gólkirály. A szezon eleji retro-CFR kép pedig lassan kezd megkopni: Ötödik Lajos és Voiculeţ ott is gyorsan kijátszotta magát a csapatból, Edy Stăncioiu pedig sérült. Nosztalgiafaktornak maradhat Muri, Sepsi Laci és Hora – bár közülük is csak az elsőt sírjuk vissza.   

cfr_asa_szusicsLacinak egyelőre gondot okoz Deac pótlása, mert más szélsők akadnak ugyan a keretben, de egyikük sem rendelkezik hasonlóan kimagasló helyzetteremtő képességgel. Viszont az ASA hazai pályán aligha fog beállni bekkelni (Pustai csapataira ez nem is jellemző), tehát Jakolisnak talán végre nyílhat terület kontrázni. A túloldalon Ivanovszki mindent egyedül akar megoldani – a csapatjáték szempontjából Costea jóval hasznosabb volt a balszélen. Amire figyelni kell: a védősorból Szusics, Larie és Camora is egyetlen sárgalapra van az eltiltástól, és nagyon nem jönne jól, ha egyszerre esnének ki.

Az ASA hazai és a CFR idegenbeli mérlege eddig hajszálra azonos: 3 győzelem, 1 döntetlen, 5-1-es gólarány. A forma alapján azonban a Vasutas az esélyes, és ezt a fogadóirodák is érzik: jelenleg 2,20 a kettes szorzója.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

ASA: Viciu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – G. Mureşan, Gorobsov – Hora, N’Doye, Bumba – Goga. Sérült: Stăncioiu.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Tadé, Ivanovszki – Guima. Sérültek: Negruţ, Deac.