piccolo_feliceNémi szerencsével talán, a 92. percben szerzett győztes góllal megvan a KVSC első 2014-es sikere, ugyanakkor Piccolo fejese a Pandurii elleni negatív sorozatot is megszakította. Miriuţă első kolozsvári sikerénél ugyan nem játszott jobban a csapat, mint korábban, de sokkal egységesebben és keményebben harcolt.

Az első félidőben olyat láttunk, amit idén még nem nagyon: egy esélyesebb ellenfél otthonában irányította és uralta a játékot a CFR. A letámadás jól működött, Monroy és Djokovic hibátlan szűrőmunkájának köszönhetően a Pandurii ritkán tudta átvinni a felezővonalon a labdát, nem véletlen, hogy a hazaiak egyetlen helyzete egy előrevágott labdából alakult ki. Ugyanakkor a CFR sem lehet büszke a támadójátékára, a hét lövésből hatot a tizenhatoson kívülről eresztettek el a fiúk, és egyik sem talált kaput. A pontrúgásokat (4-4 szöglet és szabadrúgás) pedig nagyon gyatrán végezték el, egyikből sem volt semmi veszély.

Szünetben Pustai mester Nistor beküldésével felpörgette a Pandurii támadójátékát, ám az Eviantól visszatért középpályásnak nem volt kivel kombinálnia, így a hazaiak egyetlen lövéssel tudták le a második félidőt. Sokkal veszélyesebb a CFR sem volt, darált becsülettel a csapat, ám a hazai tizenhatosba nem tudta bevinni a labdát.

A végjátékban úgy tűnt, már az egy pontot védi a csapat, de amikor a ráadás-percekben megkapta az utolsó lehetőséget a gólszerzésre, élni tudott vele: már Maftei megpattanó lövése is veszélyes volt, az abból jött szöglet pedig – az egyetlen kaput eltaláló kísérletből – meghozta a győzelmet. A lefújás utáni örömtánc pedig már egy frusztrációitól, gátlásaitól megszabadult csapat ünneplése volt.

pandurii_cfr_piccolo
Így játszotok ti

Felgueiras 6 Egyszer kellett csak védenie, de akkor az egyedül kiugró Giustit állította meg.
Maftei 6 Jobbhátvédből is a támadások egyik motorja volt.
kicsi_sargalap kicsi_gol Piccolo 7 Hibátlan védőmunka, győztes góllal megkoronázva.
kicsi_sargalap Rada 5 A szokottnál idegesebb és bizonytalanabb volt, de a végén gólpasszt adott.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 Kellemes meglepetés volt, egy számára idegen poszton extrák nélkül, de hibátlanul játszott.
Monroy 7 A csapat legjobbja volt a hatalmas mennyiségű labdaszerzésével.
Djokovic 6 Próbált irányítani, távolról is lődözgetett, de igazán hasznos akkor volt, mikor a végjátékban ő végezte el a pontrúgásokat.
kicsi_le Deac 6 A támadóblokk legaktívabb tagja, jól húzta meg a szélt, de ritkán volt kinek beadnia.
kicsi_fel A 85. perctől Ammari. Bemelegedni se nagyon maradt idege.
kicsi_le Rui Pedro 5. Igyekezett, de alig volt jó passza.
kicsi_fel A 75. perctől Negruţ 6. Már nagyon visszahúzódott a csapat, amikor bejött, így csak egyéni meglódulásokkal próbálkozott.
kicsi_le Costea 4 Körülményes és lassú volt, feleslegesen próbált kreatívkodni.
kicsi_fel A 68. perctől Tadé 5. Jól megélt a fizikumából, mert focizni még mindig nem tanult meg.
Ogbu 5. Az első félidőben ígéretes szabadrúgásokat harcolt ki, a másodikban egy fejest leszámítva nem sok vizet zavart.