viitorul_cfr_felgueirasLaci mester megtalálta a megfelelő taktikát a Viitorul ellen, a csapat pedig szinte hibátlanul végrehajtotta: egyszerű erőfoci és egy-egy gól mindkét félidő végén, meg is lett a szezon első idegenbeli bajnoki sikere. A KVSC 436 perc után lőtt újra gólt, Tadé pedig végre más csapatnak is betalált a Csalhón kívül.

Guima és Tadé egyszerre a támadóblokk tengelyében olyan szintű nyomást helyezett a Hagi-bébik védelmére, amely ellen többnyire csak szabálytalanul tudtak védekezni. A CFR nem cifrázta, vagy Deac meghúzta valamelyik szélt (többnyire a balt), vagy már hátulról felívelte valaki a labdát a két torony felé, és a lefejelt labdákból próbáltak kapura törni a többiek. Ehhez a stílushoz ugyan nagyon erős második támadóhullám lenne szükséges a középpályáról, ami a Vasutasnál teljesen hiánycikk, de ezúttal ezt is elbírta a csapat. Az első félidő mind a hat kolozsvári lövése kaput talált, és Deac találata előtt Ţâru egy perc alatt kétszer is közel járt az öngólhoz, olyan nyomás alatt volt a Viitorul védelme.

Ezzel szemben Máriónak a 10. perc után már egyszer kellett csak védenie, akkor is szabadrúgást – a hazai akciók legjobb esetben is csak távoli lövésekig jutottak el szünet után. A CFR ekkor néha próbálta az időt is ölni, Laci cseréi pedig nem voltak igazán sikeresek, ezúttal mintha túl hamar nyúlt volna bele a jól működő kezdőkbe. A csapat letámadása azonban végig nagyon hatékony volt, a döntő csapás előtt is az ellenfél térfelén szerezte meg Deac labdát. Egy kicsit higgadtabb Jazviccsal nagyobb is lehetett volna a különbség, de jó volt látni, hogy a csapat ezúttal egyértelműen kihozta a tudáskülönbséget.          

Így játszotok ti

Felgueiras 7 Ritkán találták el a kapuját, de akkor nagyokat kellett védjen.
Szusics 6 Iparosfocit nyomott, hibák és extrák nélkül.
Larie 7 A hazaiak centere, Bonilla egyszer sem tudott lefordulni róla.
Rada 7 Higgadtan irányította a védelmet.
Camora 7 Vigyorogva vette el a labdát az ellenfelektől.
Muniru 6 Feküdt neki az erőfoci, jól hozta ki a labdákat, de a lövését csúnyán elrontotta.
Monroy 6 Nagy területet játszott be, volt pár kockázatos megoldása, de nem lett baj belőlük.
kicsi_le Jakolis 6 Csak akkor játszott rá a csapat, ha teljesen üres volt az adott szél.
kicsi_fel A 66. perctől Jazvic 5. Két jó helyzetet is kihagyott.  
kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_le Tadé 7 Az első félidőben többnyire csak faulttal tudták megállítani, a másodikban már úgy se…
kicsi_fel A 85. perctől Ivanovszki. Időt húzni jött be, azt jól csinálta.
kicsi_gol Deac 8 Állandóan zaklatta az ellenfél védelmét, a betörései és a beadásai is veszélyesek voltak. A góljához kellett kapushiba és szerencse is, de megérdemelte.
kicsi_le Guima 6 Szinte csak fejjel ért a labdához, hármat kapura, a többit a társak felé küldte.
kicsi_fel A 74. perctől Christian 5. Nem nagyon találta a helyét a pályán.