LPF2014 - FC VIITORUL - CFR CLUJA hetedik helytől lefele minden csapatnak bőven van még félnivalója a Liga 1-ben, és a CFR 24 pontos büntetése körüli elhúzódó bizonytalanság csak tovább növeli a pánikhangulatot. Megy tovább – várhatóan még hónapokig – a kettős táblázatszámlálás, de közben az élet is: vasárnap este a Viitorul ellen már nagyon ideje lenne az első idei győzelemnek.

Hagi csapata látszólag nyugodtan áll, de egyrészt az elmúlt négy meccsen ők is csak két pontot szereztek, másrészt a téli igazolások jól mutatják, hogy idén is mindent megtesznek a bennmaradásért: a saját nevelésű fiatalok mellé (helyett?) jött Albuţ (33 éves), Nicoliţă (30), Pârvulescu (26), Henrique (28), C. Munteanu (36), Mamele (29) és Piţ (31.)

Augusztusban Laci simán elintézte őket, a chiajnai pályán kezdődött a nagy őszi menetelést megalapozó hatos győzelemi sorozat, de most bonyolultabb a helyzet. A védelem ugyan a tavaszi négy meccsből hárman jól teljesített, de a támadósor adós a helyzetek kihasználásával – és most Deac kreativitása nélkül kellene elkezdeni a góltermelést. A meccs nagy kérdése, hogy Trică mennyire lesz tökös: marad-e Carp továbbra is a hátvédsorban, és Muniru egyedüli rombolóként vagy visszatér az eltiltását a Ghenceában letöltő Ene és vele együtt az 1-4-2-3-1? A magam részéről szívesen látnám végre Negruţot a kezdőben, ő ugyanis gyengébb mezőnyjáték mellett is szokta érezni a kaput.

Ilyesféle kezdőket várunk

CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Ene, Camora – Muniru, Carp – Csanturia, Tadé, Păun – Jazvic. Sérült: Guima. Eltiltva: Deac.
Viitorul: Albuţ – Manea, Ţâru, Mamele, Mitrea – Daminuţă, Nedelcu – Nicoliţă, Tănase, Mitriţă – Bonilla. Sérült: Pârvulescu, Olinga.