viitorul_cfr1Kétgólos előny úszott el két felesleges szabálytalanságon a Viitorul pályaavatóján, pedig pazarul kezdte a szezon a Vasutas. Dican Feri lekoppintotta Laci tavalyi győztes taktikáját, a csapat azonban túlzásba vitte a keménységét, és a második félidőben teljesen elvesztette a középpályát.

Dican négy friss igazolást tett a kezdőbe, igaz, közülük Marc csak kényszerből, Mincă sérülése miatt állhatott a kapuba – és végül tőle láttuk a legjobb teljesítményt. A kétcenteres, egészpályás letámadásra épülő taktika félórán át kiválóan működött, utána viszont már csak az utolsó negyedórában tudta újra valamennyire kontrollálni a meccset a csapat.    

Akárcsak egy éve, a CFR most is erőből ment neki a konstancaiaknak, és bár a támadójáték szörnyen egyoldalas volt, a jobboldalon vezetett akciók három perc alatt hoztak két gólt. Tadé és Guima nemcsak a helyzetkihasználásban volt jó, hanem a kapust is letámadva segítették elő a labdaszerzést. A felezővonal környékén viszont Petrucci és Roşu túlzásba vitte a keménykedést, és csak Colţescu jó szívének köszönhetően úszták meg a lapot. A KVSC rutinosabb játékosai egyértelműen az ellenfél megfélelmítésére játszottak, az első félidőben 15, a másodikban 12 alkalommal rúgtak oda a cselezgető hazaiknak.

A Viitorul mezőnyben ugyan szépen járatta a labdát, de Marcnak csak a kiugrások elrúgdosása és a távoli lövések adtak munkát, a tizenhatoson belül kidolgozott akciója nem volt Hagiéknak. Viszont előbb Goian, aztán Petrucci hozott össze nagyon bután egy-egy 11-est, egyik alkalommal sem volt túl vészes a helyzet. És míg az első félidőben még legalább három esély volt a harmadik gólra, szünet után nagyon sokáig semmi. Egyrészt mert a csapat az addig nagyon hatékony széljáték helyett inkább felívelésekkel kezdett próbálkozni, másrészt mert a lapoktól való félelem miatt csökkent a védekezés agresszivitása, és ezzel együtt a labdaszerzések száma is.

cernat11_marcUgyanakkor 2-2 után a hátvédsor minden hazai lerohanást meg tudott állítani, az utsoló félórában egyetlen lövésig jutott el a Viitorul A CFR viszont csak a szögletekből próbált megélni, nem véletlen, hogy éppen Goian és Larie számára jöttek az igazán nagy helyzetek, Tadé csak a legvégén villant meg egyszer.  Négy meccsből négy lett eddig döntetlen az új szezon első fordulójában – ha a szövetség izgalmas, kiszámíthatatlan és kiegyensúlyozott bajnokságot akart, hát úgy tűnik, megkapta.  

Így játszotok ti

Marc 7 Kellemes meglepetés volt, két nagy bravúr mellett remekül futott ki a tizenhatoson kívülre is. A 11-eseknél nem volt esélye.
kicsi_sargalap Dani 6 Extrák és nagyobb hibák nélkül mutatkozott be.
kicsi_sargalap Larie 6 Az első félidőben ő volt a védelem legbiztosabb tagja, de szünet után rákényszerült a taktikai faultokra.
Goian 6 Az első 11-es az ő lelkén szárad, teljesen feleslegesen lépett oda Hodorogea betörésénél. A második félidőben viszont több veszélyes kontrát is megállított.
kicsi_sargalap Camora 6 Hátul rendben volt, de támadásban egy jó beadása sem volt.
Tiago Lopes 8 A meccs embere, uralta a jobbszélt, helyzeteket teremtett, gólpasszt adott. A kapu előtt viszont nem volt szerencséje, egy perc alatt kétszer is üresen állt, de nem kapta lábra a labdát.
kicsi_sargalap 
Petrucci 5 Buta faulttal segítette elő a Viitorul egyenlítését, előtte is sokat szabálytalankodott..
kicsi_le Roşu 6 Az első gólnál szépen lépett ki, de utána brutálisan játszott, valahogy mégis megúszta a lapot.   
kicsi_fel A 77. perctől A. Mureşan. Ő is elsősorban rombolni jött be.
kicsi_le Jakolis 5 Ritkán kapott labdát a balszélen, ezért többször is behúzódott középre, de egyetlen lövésénél Lopest találta telibe.  
kicsi_fel A 83. perctől Păun. Hamarabb is jöhetett volna, egy ígéretes akcióra volt ideje, de az utolsó csel nem jött be.
kicsi_gol kicsi_sargalap Tadé 7 Profin beverte első helyzetét, de a második félidőben túlságosan kiszorult a szélre,  idegesen focizott, sokat reklamált.
kicsi_gol kicsi_le Guima 7 Okos gólt lőtt, megelőzve a kapust. Végig jól megjátszható volt, bár a magasságát nem nagyon használta kii a csapat.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 70. perctől Cristian 5. Agresszív támadónak tűnik, de egyetlen helyzeténél nagyon gyatra megoldást választott.