ligakupaGyorsan megszabadult a KVSC a Ligakupa nyűgjétől, de legalább láttuk éles meccsen is játszani a jövő reménységeit. Lassan 30 éve járok a csapat meccseire, de 22 éves átlagéletkorú, hat saját nevelésű ifit felvonultató kezdőre nem emlékszem. A CSMS Iaşi pedig élt a lehetőséggel, a 4-2-es vereség azonban akkor lesz igazán fájdalmas és kellemetlen, ha az itthon hagyott kezdősor is kikap csütörtökön Jagodinában.

Az újonc moldvaiak vállát nem nyomja az Európa Liga, ráadásul összevásároltak egy sor Liga 1-es rutinrókát. A tapasztalat-különbség pedig elsősorban a pontrúgásoknál jött ki, a meccs elején a sokat szabálytalankodó CFR-játékosok rendre rosszul helyezkedtek Olah beíveléseinél. 0-2-nél benne volt ebben a meccsben egy csúnya kiütés is, de mivel a Iaşi is mindent támadást faulttal állított meg, a Vasutas is pontrúgásokkal jött vissza a meccsbe.

A szezon első kolozsvári góljához Popa bíró ébresége is kellett, aki Christian méterekkel fölé lőtt 11-esénél észrevette az idő előtt bemozduló iaşi-i védőt, az ismétlést pedig már bevágta a brazil. Păun kapáslövése viszont a meccs legszebb gólja volt, meg is dolgozott érte rendesen. Laci cseréin látszott, hogy egyszerre gondol a szerbiai kiszállásra és erre a meccsre, Christian pihentetése mellett próbálta elkerülni a kiállítást is.

A védelem azonban a cserékkel sem javult fel túlságosan, főleg, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó Jaime kikerült a jobb szélre. A CSMS második félidei fölénye ugyan pontatlanabb lövéseket hozott, mint korábban, de mikor a harmadik gólt is fejesből kaptuk, óhatatlanul is bevillant a Cadú-Maftei-Piccolo-Rada négyes. 3-2 után pedig a Iaşi már nem engedett a szorításból, Păun és Veres megindulásait többnyire már a félpályánál leütközték, Joao Paolo buta faultja pedig végleg eldöntötte a meccset.    

Ligakupát így nem nyerünk még egy darabig, de felfedeztük magunknak Răzvan Popot és Ionuţ Ţârleát. A srácok nagy részének még túl nagy falat egy komplett Liga 1-es szintű felnőtt meccs, de legalább felszedegették az első rutinmorzsákat a komoly futballistává váláshoz.

Míg a B csapat Iasi-ba utazott, Radaék a CUG pályán edzettek (Fotó: Cantor Zoltán)

Míg a B csapat Iaşi-ba utazott, Camoraék a CUG pályán edzettek (Fotó: Cantor Zoltán)

Így játszotok ti

Vâtcă 4 Végig bizonytalan és ideges volt, bár a gólok közül csak egyről tehet. Éles szögből beszedni egy fejest a rövid felsőbe nagyon nem illik.  
kicsi_sargalap kicsi_le Burcă 4 Túl könnyen lefutották és megkerülték, többnyire csak szabálytalanul tudta megállítani az emberét.
kicsi_fel kicsi_sargalap Az 54. perctől Joao Paolo 5. Összehozott egy teljesen felesleges 11-est, mikor már a kapusé volt a labda.  
kicsi_sargalap Jaime 6 Látszott rajta a rutin, belső védőként, majd a végén a jobb oldalon is megnyerte  a párharcait.  
Ene 4 Ilyen termettel fel kéne vállalni légicsatákat, a harmadik gólnál fel sem ugott. Kirívóan lassú.
Pop 6 Jól lezárta a védelem bal oldalát, onnan alig volt veszélyes hazai beadás.  
kicsi_le Provencio 4 Futkorászott össze-vissza, de a labdával alig találkozott.
kicsi_fel A 73. perctől Guima 5. Folyamatosan kérte a labdákat, és a fejpárbajokat is megnyerte, de túl messze a kaputól.
Veres 5 A második gólnál csúnyán lemaradt az emberéről. Az első félidőben nem sokat volt játékban, de szünet után feljavult, többször is jól hozta ki a labdát.
kicsi_gol Păun 7 Próbálta kihasználni a gyorsaságát, de sokat rúgták és lökték. Cserébe ő is lökött és rúgott, amikor kellett. Szép és okos góllal egyenlített.  
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_le Christian 6 A pontrúgásoknál jól jött a rúgótehnikája, bár elsőre botrányosan rúgta a 11-est. Laci félidőben leszedte, alighanem mert Jagodinában is számít rá.
kicsi_fel Félidőben Stana 5. Iparosfocit nyomott sok futással, de emlékeztes megoldások nélkül.
Ţârlea 6 Kevés labdát kapott, de azokat szinte mindig jól játszotta meg. A 11-es kiharcolásával viszsahozta a meccsbe a csapatot.
Codorean 5 Próbált mindig üresbe futni, de csak egyszer került helyzetbe, azt is elkapkodta.