Reméljük, kitart kedd estig ez a kis enyhülés, és nem súlyos mínuszokban kell végigfagyoskodni az év utolsó fellegvári meccsét. Tavaly a legjobb nyolc között, idegenben sikerült kiejteni az akkor még CSMS, most már CSM Poli Iaşi-t, idén itthon, de a negyeddöntőbe jutásért kéne ugyanezt megcselekedni.

Nem lesz könnyű, a csapat ugyanis egyértelműen leblokkolt az elmúlt két hétben, főleg hazai pályán látványos ez a hullámvölgy. Ha valami motiválhatja a fiúkat, az tényleg a vakáció közelsége, eze kívül már csak a Voluntari elleni bajnoki meccs van hátra az évből. Tartalékolni, rotálni itt már nem nagyon kell, a klubot ismerve pedig a kupa legalább olyan fontos, mint a bajnokság, úgyhogy „Mindent bele!” alapon kell nekimenni a meccsnek.

Nem lesz könnyű azért sem, mert a Iaşi látványosan feltámadt az ősz végére, a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert. Az ő esetükben viszont talán tényleg elsőbbséget élvez a Liga 1, hiszen a jó formájuk ellenére sincsenek messze a kiesőzónától. A pénzügyeik pedig teljesen átláthatatlanok, miközben Prunea számára szemmel láthatóan fontosabb a szövetség kritizálása, mint saját csapatának menedzselése.

Amúgy hagyományosan gólszegény meccseket szokott ellenük játszani a Vasutas, kivétel csak a 20104/2015-ös szezon volt, amikor a Ligakupában 4-2-re verték a ifiket, majd a bajnokságban Laci első mandátumának búcsúmeccsén 4-0-ás, tavasszal pedig Dican Feritől 3-0-ás verést kaptak. 

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Filipe – Chiriţă, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Sérültek: Gomelt, Sorsa. Eltiltva: Ene, Omrani.
Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – V. Gheorghe, Creţu – Bőle, Ştefănescu, Ciucur – Cristea. Sérültek: Hotoboc, Chelaru, Târşa, Caparco, Mitics.