miriuta_grigorasJöhetett volna a Panduriinál könnyebb bajnoki meccs is az Európa Liga-visszavágó előtt, de ez nem kívánság-műsor, nem lehet mindig a Ceahlăul ellen játszani. Grig mester kontra Laci – érdekes lesz látni mire megy egymás ellen a KVSC előző és jelenlegi edzője. Az állás egyelőre 1-0 Grigoraşnak, de ezt annak idején egyáltalán nem bántuk.

A Pandurii ellen sokáig nem nagyon szerettünk játszani, főleg idegenben, de tavasszal Piccolo fejese megtörte az átkot. (Kedvenc olasz védőnk amúgy nézőként itt volt a múlt heti meccsen, és egyelőre nincs új csapata. Aztán gondoljon mindenki amit akar.) Ha ehhez hozzáveszük, hogy 2014-ben csak a Brassói Corona kapott ki a Tudor Vladimirescu-stadionban, máris érdekesnek néz ki a vasárnap esti meccs – csakhogy ez már egy új szezon. A Pandurii pedig, ha gyengült is valamit – főleg vezetőségi szinten – az elmúlt fél évben, azért még mindig kemény és kellemetlen ellenfél.

A Vasutas esetében pesze kérdés, hogy kikkel vívja meg ezt a meccset. Miriuţă a legutóbbi három meccset ugyanazzal a 11 játékossal kezdte, de most ott lehet a fejében a Dinamo Minszk elleni második csata is. Radikális változásokra nem számítunk, nem is lenne értelmük, de érdekes lenne a kezdőben látni például Christiant vagy Guimát. Azt legalább megtudtuk, hogy Ivanovszkit csak a csütörtöki EL-meccsen tervezi bevetni Laci.

Grigoraş szerint a CFR mellett szól, hogy már hetek óta meccsben vannak a játékosai, miközben ők csak a craiovai kiszálláson vannak túl. Hát, meglátjuk, azért az elmúlt napokban a csapat többet utazott, mint edzett, de ilyen a vérprofi futball világa. Sok ilyen utazásos hetet szeretnénk még ebben a szezonban is. 

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Elton, Paraszkevasz, Momcsilovics – Anton, Breeveld – Iorga, Nistor, Răduţ – Matulevicius. Sérült: Erico.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tadé.