Utolsó pillanatban mentett pontot a nyáj ellen a Kolozsvári Vasutas egy nyögvenyelős, feledhető mérkőzésen. A lényeg, hogy megmaradt az első helye a csapatnak, az utolsó öt meccsen pedig a juhoknak kell kapaszkodniuk. No meg a Craiovának, ha akarnak valamit.

A Dzsidzsi tévén most is tenyérbemászó stílusban kommentálták a meccset, igaz becsületükre legyen mondva: elismerték, hogy Deac felrúgásáért járt volna a tizenegyes. Járt volna, de nem jutott. Apropó Deac. Már megint nem csinált semmit, leszámítva a pontot hozó gólpasszát. Burcă pedig megmutatta, hogy ha muszáj, akkor eltudja játszani az ügyeletes Vinicius szerepét is. Nem játszott valami jól a csapat, de megmutatta, hogy olyan egyéniségek alkotják, akik akkor is képesek legalább pontot menteni, amikor valamiért semmi sem megy olyan flottul mint szokott.

Az utolsó öt meccsre lépés előnybe került a Kolozsvári Vasutas, már csak meg kell azt tartani. Mint mindig: könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Mindenesetre ez a Vasutas már nem az a Vasutas, amelyik az első bajnoki címe előtt még lámpalázat kapott, ha valamelyik bukaresti csapathoz kellett látogatnia. Leszeget fejjel mennek előre és előbb-utóbb találnak egy gólt. Zsinórban negyedszer lehet bajnok a csapat. Ez pedig hihetetlen bravúr lenne és nem akármilyen erődemonstráció. Búslakodásra továbbra sincs okunk. Fel a fejjel Tisztelt Asztaltársak!