Bogrács Huba, a bérelhető alteregó és időutazó egy ideig csendesen tűrte, hogy Sir Humphrey Appleby, ez a gőgös angol hivatalnok kioktassa a jóslatokba bocsátkozás fölöttébb felelőtlen mivoltáról, de aztán ellentámadásba lendült. Igaz egy kicsit elnagyoltan és helyenként zavarosan magyarázott, de azért alaposan beolvasott Sir Humphreynak. E sorok írásának pillanatában még jómagam sem tudom, hogy egész pontosan mit is mondott a derék bérelhető alteregó. Ezért aztán erre én is kíváncsi vagyok. A tovább után, ha minden igaz, a szilveszteri poszt következik. De az is lehet, hogy elmarad…

– Árulja már el, hogyan volt képes annyi esztelen ostobaságot össze-vissza fecsegni, Mr. Bogrács, 2013 szilveszterekor? Hogy bírta ki röhögés nélkül azt a marhaságot mondani, hogy 2017 őszén a KVSC leszerződteti Lionel Messit és ráadásul edzőnek megszerzi Pep Guardiolát? Nooormális?

– Nem is tudtam, Sir Humphrey, hogy ismeri a Lart pour lart Társulat munkásságát.

– Mi az, hogy ismerem? Szászi Móni A márki című rövid novelláját például rendkívül gondolatébresztőnek tartom. De ne próbálja elterelni a figyelmem, Mr. Bogrács, a lényegről, vagyis arról, hogy ön négy éve össze-vissza hazudozott mindenfélét a Kolozsvári Vasutas blogon.

– Micsoda, hogy én hazudtam? Én csak a szín tiszta igazságot mondtam, ezt be is tudom bizonyítani!

– Na ne mondja! – Sir Humphrey gúnyosan elmosolyodott. – Szóval nem hadovált olyasmikről, hogy 2017-ben Pászkány bevett csendes társnak egy milliárdos arab olajsejket? Jó ember nemhogy az arab olajsejk nem tűnt fel a színen, de már az egykori tulajdonos – aki Talán Már Szurkoló Sem – sincs sehol! És akkor még elvárja, hogy elhiggyük azt a sok zöldséget arról, hogy 2023-ig három – nem is egy, hanem három – BL címet nyer a csapat. Mi a helyzet az Egyesült Arab Olajművekkel és hol van Ha Van Mit Csen, a leendő kolozsvári kínai negyed korlátlan ura mi? – az angol köztisztségviselő a jó modorról elfeledkezve tele szájjal röhögött.

– Meg tudom magyarázni – kezdte csendesen Bogrács Huba. – Én az igazat mondtam. A gond magával az időutazás természetével van. Egész egyszerűen azt történt, hogy a jövő megváltozott. Azért változott meg, mert én bele néztem. Sajnos ez kivédhetetlen. Az időutazás technológiája még nem tart ott, hogy úgy tudjunk előre utazni a jövőbe, majd vissza a mába, hogy ezzel ne idézzünk elő visszafordíthatatlan változást az események láncolatában. Az alkohol mint üzemanyag még viszonylag a legmegbízhatóbbak közé tartozik, de sajnos még ez sem tökéletes.

– Értem. Szóval a három BL címet simán elfelejthetjük.

– Szó nincs róla! Nemrég tértem haza legutóbbi időutazásomból és már szembesültem a ténnyel, hogy 2023-ig nem sikerül háromszor megnyerni a Bajnokok Ligáját. De meg lesz ez, csak nem 2023-ig, hanem 2027-ig.

– Ugyan már, Mr. Bogrács. Ezt nem mondhatja komolyan!

– Dehogyisnem! Csak néhány apró részlet változott meg az időutazásaim hatására. Az Egyesült Arab Olajművek 2021-től lesz a csapat főszponzora, a stadion kibővítésére pedig 2022-ben kerül sor. De még előtte felújítják és 10 ezer férőhelyesre bővítik a fellegvári CMC stadiont, ott játszik a csapat addig, amíg az új, korszerű 60 ezer férőhelyes Gépész utcai stadion el nem készül.

Lesz itt nagy csodálkozás, amikor két év múlva Claudiu Petrilă a CFR második csapatából felkerül a felnőttek közzé. Az első idényében még csak 10-10 gólt és gólpasszt jegyez a bajnokságban, de 2021-ben az ő mesterhármasával veri a KVSC a Juventust a BL csoportkörében. Az egyenes kieséses szakaszban ezt megismétli a Vén Traffordon is. A Párizs Szent Dzsermen ugyan a következő idényben aljas módon lenyúlja, de akkora összeget akaszt le érte a klub, hogy abból már simán meg tudja vásárolni a későbbi háromszoros BL-győztes csapat magját képező kulcs játékosokat. 2023 kulcsfontosságú év lesz, ekkor dől el, hogy Jürgen Klopp, Steven Gerrard vagy mégiscsak Műringyó lesz a KVSC új vezetőedzője. A következő idényben pedig meglesz az első BL cím. A Kispestet fogjuk tizenegyesekkel verni a döntőben. A siker hatása akkora lesz, hogy a nem csak a blog szerkesztősége, hanem a teljes Asztaltársaság velem utazik majd az időben, egészen a következő BL-döntőig. Hogy akkor ki lesz az ellenfél, azt most azért sem árulom el. Meg fogjátok látni!

Így vitatkozott egymással Sir Humphrey és Bogrács Huba, Tisztelt Asztaltársak. Azt, hogy végül kinek lesz igaza meglátjuk. Addig is kedves mindnyájatoknak 2017-nél boldogabb, de 2019-nél boldogtalanabb új esztendőt kívánunk. 😉

BÚÉK!