Vasárnap este a Voluntari-t fogadjuk a Liga 1 hetedik fordulójában. Kiváló formánk dacára nem lesz egy sétagalopp: az Ilfov megyeiek nemhogy nem gólt lőni, jönnek, de szerintem futballozni sem nagyon fognak akarni. A kiscsapatok KVSC elleni találkozói mostanában a népszerű viccet juttatják eszembe, melynek csattanója a ,,Vadász, vadász…”. Teljesen mindegy hogy milyen stratégiát választanak, nemigen tudnak mit kezdeni az öt középpályással és a ligánk átlagához képest klasszis egyéni teljesítményekkel.

Ahogy a szezonban mindig, most is a középpályán fog múlni minden. A Voluntari 4-4-2-t játszik, de szerintem a két csatár is elég mélyről fog indulni, lévén, hogy a védekezéshez mindenkire szükség lesz, vagy úgy fogjuk széthúzni a védelmet és átrohanni a középpályájukon, hogy a Liverpool ideküldi az ificsapatot tanulmányi körútra. Az elmúlt két meccsen 4 pontot (!) szereztek, egyet a Hagi-bébiktől hármat meg a Medgyesi Gáz Van elleni hazain. A csatársoruk 6 meccs alatt már két gólnál jár, mondhatnám azt is, hogy kiváló teljesítmény, de hazudni nem szép dolog, A gólérzékenységükről mindent elmond, hogy a Juventus ellen nem sikerült betalálni, így 2017-ben is van valami Bukarestben ami szűzen maradt (ha csak egy pillanatra is).

Nemigen látom, hogy ezt a meccset hol tudjuk elrontani. A 4-4-2-vel nem fognak meglepni, 4-2-3-1-et nem lenne butaság játszaniuk, de könnyen visszafelé sülhet el, mert az egy szem éküknek annyi esélye lesz gólt lőni Viniciusék mellett, mint vízilónak megnyerni az Epsom Derby-t, és lássuk be, hacsak nem potyognak potyák Kolozsvár (remélhetőleg) borongós egén, erre nincs sok sansz.

És ha már a potyáknál tartunk. Nem tartom kizártnak, hogy az új szerzemény Arlauskis be fog mutatkozni a Főlegváron. Nem vagyok az a hurráoptimista típus, de örülök, hogy jött, a kirúgások, labdabiztosság, és rövidpasszok terén egyáltalán nem vagyok elragadtatva Vâtcătól. Bmiky kartács a minap, a Négy Vidám Halottmosóban Blériot-ban azt mondta, hogy illene egy esélyt adni Dukának és egyet is értek vele, de ha véletlenül a litván kezd, nem leszek elégedetlen. Tudom, ez most szőrszálhasogatásnak tűnik, de én úgy vagyok az idei szezonnal, hogy a jövő évi európai kupákra való felkészülés jegyében telik és akkor nem árt, ha lesz egy, a védelemmel összeszokott  és harmóniában működni képes kapusunk, Arlauskis pedig egy jó megoldásnak tűnik erre.

Mindent egybevéve ezt a meccset semmilyen (emberi ésszel felmérhető) módon nem veszíthetjük el. A Voluntarinak nincs esélye többet rúgni, mint mi. Ha kinyílnak, Vera néni ad nekik lángost, ha bezárnak, akkor nem fognak betalálni ítéletnapig sem. A gond ott van, hogy nekünk nem jó a döntetlen, egyértelműen meg kell nyerni ezt a meccset, és az bizony nehéz lesz, ha az Önkéntesek nádihegedűn, meg sípcsonton akarnak zenét játszani. Tudom, hogy minél több sikerünk van zsinórban, annál kevésbé akar az ellenfelünk focizni, de optimista vagyok, mert annyival jobbak vagyunk, hogy nem tippelhetek mást mint egy kétgólos győzelmet (valószínüleg kapott gól nélkül).

Várható kezdők:
KVSC: Arlauskis – Manea, Vinícius, Mureşan, Vlad – Nouvier, Hoban, Culio, Deac, Omrani – Vera (szerintem Nistor megérdemelné, hogy játszon, a legutóbbi két gólpassza ígéretes volt). Eltiltva: Camora.
Voluntari: Petrariu – Filipov, Balaur, Popescu, Acsinte – Căpăţână, V. Lazăr, Novac, Ivanovici – Tudorie, Voduţ.