Én nem értem, hogy lehet ilyen pocsékul játszani, ha az aggok menhelyéről kiválogatunk 11 tolószékes veteránt, még azok is sokkal jobbat produkáltak volna – dohogott a lefújást követően Bogrács Huba, a bérelhető altergó és időutazó. De hát idegenben verték a Craiovát a fiúk 4-1-re, jóember! – értetlenkedtem. Azt te csak hiszed! – kiáltott fel őszinte megrökönyödésemre, majd duzzogva leült a sarokba. Töltöttem neki egy pohárral, mire elkezdte mesélni, hogyan történtek valójában a dolgok.

Na szóval azt hiszitek, hogy sima ügy volt mi? Egy frászt! Én jobban tudom, mert már kétszer megnéztem a meccset, többször is kirándultam a jövőben, így volt rá alkalmam. Persze mindkétszer más volt a végeredmény is, ugyanis rájöttem, hogy észrevétlenül be tudok avatkozni a történelem menetébe. Mert az igazság az, hogy eredetileg nem mi nyertünk 4-1-re, hanem a Craiova. Egyedül Deac első gólja történt meg úgy ahogy, ma a tévében láttunk. De eredetileg Păun találatánál lest jelzett a partjelző, Gomelt a harmadiknál át sem tudta venni rendesen a labdát, a negyediknél pedig Omrani nem beadott, hanem fölé lőtt.

Nem hiszitek? Bebizonyítom. Amikor először láttam a csúfos vereséget rengeteget bosszankodtam, aztán aznap este a kocsmában rájöttem, hogy képes vagyok fénysebsebégre kapcsolva teleportálni, így ilyenkor, ha rögtön odébb állok nem lát meg senki. Így esett, hogy amikor másodszor néztem a meccset, már tudtam mit kell tennem: Păun góljánál egyszerűen odateleportáltam magam a partjelző mellé és lefogtam a karját, hogy ne tudja emelgetni, az meg úgy meglepődött, hogy mire észbe kapott, már megvolt a középkezdés is. A második félidőben így ugyan egyenlített a Craiova, de legalább az egyik pont megmaradt.

Csak a végén jöttem rá, hogy mekkora marha vagyok, hiszen, ha egyszer be tudtam avatkozni a dolgok folyásába, akkor biztosan megtudom tenni többször is. Ezért harmadjára is elteleportáltam magam a meccsre és mindent elintéztem. Sajnos a szünetben túl nagy volt a sor a mellékhelyiség előtt, így a Craiova szépítő gólját nem tudtam már megakadályozni. A hazaiak ziccereinél elég volt egy-két apró finom lökés és már is kihagyták a lehetőségeket. Na de, ha a harmadik gólunknál nem fogom meg kézzel a labdát a pillant egy tört részéig a levegőben, akkor Gomelt az életbe nem tudta volna átvenni. A negyediknél, amikor láttam, hogy Omrani épp a fölé lövéshez készülődik egy kicsit meglöktem a kapu irányába, így beadásra kényszerült lövés helyett.

Baszki, azért féltem rendesen, hogy esetleg túl lassan teleportálok és a végén még észrevesz a tévé kamera. Na szóval egy ilyen pocsék játék után nincs mit vagánykodni, ha én nem vagyok ott, sírás lett vóna a vége.

De még így is pocsékul játszottak a fiúk. Deac már megint csak rohangált össze-vissza, a két gólján és a gólpasszán kívül nem csinált semmit. Omrani meg dettó, csak két gólpasszra futotta erejéből, azt is nekem köszönheti. És mond már, hogy a Păun gólja előtt ő szerzett labdát a mi támadó harmadunkban. Ettől essek pofára? Egy csatárnak az a dolga, hogy gól rúgjon! El kell adni ezt a srácot nyáron, én mondom!

Ki mondta, hogy „de legalább Mincă jól védett?” Mázlija volt egy-két gyenge fejesnél, de még csak a tizenegyest sem tudta kivédeni! Ez nektek kapusteljesítmény? A helyzet kihasználásunkról, meg egyenesen jobb nem is beszélni! Csak 4 nyamvadt gólt tudtak rúgni 7 lövésből! Ez alig haladja meg az 50 százalékos hatékonyságot! Mondjatok még egy munkahelyet, ahol elég az 50 százalékos teljesítmény! Na ugye!

Tisztelt Asztaltársak, eddig tartott Bogrács Huba április elsejei bizonyítása, most pedig következik a szokásos osztályzás bmikytől.

Mincă 7 Három nehéz és fontos védése is volt, a beadásokra is jól jött ki.
Tiago Lopes 6 Többször is veszélyes lövéseket blokkolt.
Larie 6 A szokottnál óvatosabban játszott, a jó védekezése megvolt, de a támadásokban egyszer sem vett részt.
 Horj 6 Peches 11-es fújtak be róla, amúgy sokkal pontosabban és tisztábban játszott, mint a kupában.  
 Camora 5 A 11-es miatt elvesztette a fejét, és ez a csapatra is átragadt. 
 Filipe 5 Könnyű labdákat adott el.
 A 63. perctől L. Rus 6 Nyugalmat hozott a 11-es után kapkodó-csapkodó játékba.
  Gomelt 8 A csapat legjobb labdaszerzője volt, erre jött a lélektanilag nagyon fontos gólja.
   Deac 9 Két gól + gólpassz, ismét vezére volt a csapatnak.
 Păun 7 Tele volt önbizalommal, a góllal lett igazán emlékezetes a szülinapja.
 Nouvier 6 Az első félidőben volt területe támadni, a másodikban inkább csak védekezett.
 A 71. perctől Antal 6. Ahogy beállt, elindította a negyedik gólt hozó helyzetet.
 Omrani 9 Kapura egyszer se lőtt, csak összehozott három gólt a többieknek.
 A 81. perctől Roman. Megnyert meccsbe szállt be.