Bogrács Huba vérfagyasztó fogcsattogtatásra tért magához egy sátorban. Ndashaka kurya umuzungu! – kiáltotta neki egy álarcos fekete nő. De Huba ereiben csak akkor hűlt meg a vér igazán, amikor egy szótár segítségével megfejtette a fenti szavak értelmét: meg akarlak enni, fehér ember! A szótárnak köszönhetően ismerte fel a helyszínt is: ki tudja hogyan, de Afrika egy jelentéktelen kis országába, Ruandába teleportált.

Hirtelen eszébe jutott, hogy mit is tart a magyar állam erről az országról: „felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ruandát utazás és ott tartózkodás szempontjából a nem javasolt utazási célországok és térségek kategóriába sorolta”.

Már majdnem pánikrohamot kapott, hiszen az álarcos nő épp két hatalmas konyhakést élezett, amikor legnagyobb meglepetésére a legtisztább magyarsággal megszólalt. „Lazíts, nem foglak megenni. Sajnos a falubeliek közül néhányan látták amikor teleportálás után megjelentél, ezért most kiűzöm belőled a gonoszt. Legalábbis ők azt hiszik, az ördögűzés szertartása pedig egy kis kiabálással is jár, ha nem teszem, ezek meglincselnek téged amint kilépsz a sátorból” – nyugtatta meg a bérelhető alteregót a juju (ejtsd: dzsudzsu) varázslónő.

Hamar kiderült, hogy a lány anyai ágon erdélyi származású, dédnagyapja pedig nem más mint Black úr, Tangobó népének egykori varázslója, tőle tanulta a szakmát még egészen pici korában. Huba tehát túlélte a kalandot, de tetszett neki a lány így néhány hétig még ott maradt Ruandában és alaposan kitanulta a juju csínját-bínját. Csak most jött haza, rögtön azt követően, hogy a helyi labdarúgó szövetség hivatalosan is betiltotta a fekete mágia használatát a stadionokban. Igen ám, de nem bírta ki, hogy újonnan megszerzett tudását, a legsötétebb juju praktikákat ne próbálja ki itthon is. Szörnyű tettekre szánta el magát. De ezt inkább hadd mesélje el ő.

Úgy van bizony, Tisztelt Asztaltársak, minden Ruandában kezdődött. Most már nem csak az időben tudok utazni, hanem a belelátok legsötétebb titkaitokba is. Ismét elutaztam 2023-ba, amikor Kolozsvári Vasutas az év végén elbukta a klubvilágbajnokság döntőjét, a 2015-ös alapítású brazil, Rio de Khatchkaringo ellen. Ezúttal azonban, hála a jujunak, nem csupán az akkor született „Na ugye, hogy én már tíz éve megmondtam!” című blogposztot tudtam elolvasni, hanem azt is kihallgattam miket beszéltek egymás között a blog törzskommentelői egy kocsmaasztalnál. Há-háhá, há-háhá-háhá! (Képzeljük ide Mandark sátáni kacaját a Dexter című rajzfilmből.) Avagy: „Így kommenteltek ti” rovatunk következik. Neveket nem említek, de a következő bárbeszéd hangzott el:

Nem hiszem el, hogy játszhattunk ennyire szarul, Messi konkrétan egy fos volt, 36 évesen már túl öreg a KVSC-be. Én megértem, hogy a fejpárbajokat nem nyeri meg, mert kicsi, de baszki, hogy lehet annyira ostoba játékos rutinos öreg róka létére, hogy kiállítatja magát, menjen inkább vissza Barcelonába, mert odavaló azok közé a lúzerek közé. Egy Világkupa-aspiráns csapathoz egyszerűen kevés.

– Én meg nem értem, hogy miért fanyalogsz, amikor CFR jobb focit játszik, mint bárki az NB 1-ből.

– Maga meg csak ne jöjjön már megint a magyar fertővel!

Mégis mire számítottatok Howard Webb unokaöccsétől? Én nem szeretek bírózni, de Webb jr. épp most tért haza a Rióból, ott nyaralt két hétig a brazil szövetség pénzén.

Kellene végre már egy rendes csatár, aki tud gólt rúgni is. Unom már ezt a semmilyen focit nézni, szerintem legfőbb ideje lenne kirúgni ezt a Guardiolát! Látszik, hogy nem ért semmit a játékhoz. Én már a BL-döntő után is megmondtam, hogy hiába nyertük meg, ezzel a játékkal hosszú távon nincs mit keresni a világ élvonalában!

Nem értem mitől vagytok úgy oda, talán ezúttal nem kaptátok meg időben a szendvicseket?

Na ide hallgass Koperecki: MODERÁLVA!

Te meg húzz vissza az operába!

Én se értem miért jársz ide hozzánk trollkodni!

Ha nem jönnék, akkor ugyan már kivel vitatkoznátok?

Az már igaz, hogy néha nekem is az az érzésem, hogy több Asztaltárs csak akkor szól hozzá egy-egy poszthoz, ha veled vitatkozhat.

A híres nevezetes U épp most bukta a Zöld Vírusok elleni kiesési rangadót 6-0-ra. 😀

Ugyan már fijjug, nem kell ezt ennyire szívre venni. Hoztam Zilahról egy kis szilva pálinkát, húzzátok meg.

Egészségünkre!

Nos, Tisztelt Asztaltársak, eddig tartott Bogrács Huba, az időutazó és fekete mágus hallgatózása. Ha a bérelhető alteregó tovább hallgatózott volna, az én mesém is tovább tartott volna! 🙂

Kedves mindnyájatoknak sportsikerekben gazdag, boldog újévet kívánunk!