viitorul_cfr_larieVan valami mágikus kisugárzása az ovidiui pályának, amely rettentően rossz hatással van a Vasutas focistáira, és amely állandóan arra kényszeríti őket, hogy 11-est érően szabálytalankodnak a Viitorul játékosaival szemben. Tavaly még sikerült kettőt rúgni a hazaiak két büntetője előtt, idén utánuk csak egyet, azt is nagyon későn.

Szó se róla, befújható volt mind a kettő, sokkal inkább, mint tavaly augusztusban. Jóval dühítőbb volt az első előtt a saját tizenhatosban eladott labda, vagy Filipe teljesen felesleges ütközése, mert játékban nem volt jobb a Viitorul. Taktikailag viszont igen, Hagi a szélsőivel akarta megnyerni a meccset, és ez az első félidőben a bal oldalon nagyon bejött neki, hiszen Coman minden alkalommal átjátszotta Rust. Túlóra Lopes nagyon hiányzott onnan a jobbhátvéd helyéről. A másik oldalon viszont Chiţu veszélytelen volt, a 11-est leszámítva kapura sem lőtt.

A támadásokat erőből akarta megoldani Laci, de ez igazából csak a második félidőre végrehajtott cserék után jött be neki. Omrani önzőségén és pontatlanságán jó pár lehetőség elúszott, viszont a francia beállása hátul tartotta a Viitorul védőit, megkönnyítve ezzel a labdafelhozatalt. Rus a középpályán már nem hibázott, Peteleu viszont szintén megszenvedett Coman ellen, de ezek az elfutások már jóval veszélytelenebbek voltak. A Viitorul szünet után csak egyszer lőtt kapura, a CFR viszont 11-szer, de abból csak kettő ment kapura. A gól túl későn jött ahhoz, hogy komoly esély legyen a pontszerzésre.

A meccs legfontosabb tanulságai, hogy Rus sokkal hasznosabb a középpályán, mint a védelemben, Horjnak sem ártana a közeljövőben egy kis pihenő, Bud pedig akkor is hasznosabb csatár Omraninál, ha a mezőnyjátéka sokkal szürkébb. Kétgólos félidei előnyt pedig egyetlen csapatnak sem szabad adni. Viszont van egy tökös edzőnk, aki megint meg merte kockáztatni, hogy nem maradt cseréje az utolsó félórára.

viitorul_cfr_paun

A vereség ellenére a 6-5-2-es mérleg a keretben történt változások tükrében több mint elfogadható az alapszakasz felénél, ha a visszavágókon is össze tud focizni 23 pontot a csapat, biztosan meglesz a rájátszás. Csak akkor megint lesz egy meccs abban az átkozott az ovidiui stadionban…

Így játszotok ti

Marc 6 Megfogta amit csak lehetett, az első 11-esnél pechesen ért a labdához.
kicsi_sargalap L. Rus 4 Elfelejtett jobbhátvédet játszani, Coman sorozatosan lefutotta az első félidőben. Szerencséje sem volt, Iancu lövésénél a kezére ment a labda, az ő bombájánál pedig a felsőlécre.
Larie 7 A csapat kiemelkedően legjobb védője, aki a többiek hibáinak jó részét is kijavította.
Horj 5 Nem mindig találta a helyét.
Peteleu 5 Az első 11-es előtt saját kapuja előtt, nyomás alatt passzolt az ellenfélhez. Amúgy a vonal mellett tudta tartani Chitut.
kicsi_le Gomelt 4 Mivel a játék a széleken zajlott, sokat nem tudott hozzátenni.
kicsi_fel Félidőben Camora 6. Főleg a támadójátékra volt jó hatással a beállása.  
kicsi_sargalap Filipe 6 Buta faultok után a második félidőben jól kavargatott a középpályán.
kicsi_le Sorsa 5 Nem tudta kisegíteni Rust, elöl kevés labdát kapott.
kicsi_fel kicsi_sargalap Az 57. perctől Păun 5. Összebotladozott egy gólpasszt.  
kicsi_le Juan Carlos 4 Nagyon nincs formában.
kicsi_fel Szünetben Omrani 4. Passzolni nem akart, négy lövése/fejese mind mellé ment.
kicsi_sargalap Nouvier 6 Ő tudta a legjobban nyomás latt tartani a Viitorul védelmét.
kicsi_gol Bud 6 Az utolsó tíz percben kapott csak jó beadásokat, háromból egyet belőtt.

Fotók: Facebook/AcademiaHagi