cfr_asa_petrucciDavide Petrucci, a talján sötét lovag elhagyott minket, Tisztelt Asztaltársak. Mordor neveltje janicsárnak állt, immár török földön kapja következő zsoldját. Ahogy a költő is mondta: „bár fölül a gálya, s alul víznek árja, azért a pénz az úr”. Vagy nem pont így mondta? Meglehet, de ez most mindegy is.

Bevallom, nem kedvelem túlzottan az olasz focit, a tízesünket felnevelő alakulathoz fűzött viszonyomat pedig mindenkinél beszédesebben tudná elmesélni a nagy múltú Manchester United magyar ajkú drukkerhadának Véresszájú Óvodás Elit Alakulata (VOÉA). Most mégis egy csöppet fáj a szívem. Egy újabb játékos távozik tőlünk aki két éven át hetven csatában velünk volt!

Emlékszem, két éve én írtam a bemutató posztját is a mi derék taljánunknak, a pikantéria okán, hogy épp a mordoriaktól igazoltuk, akik már lassan négy éve ősi ellenségeink. Akkor még támadó középpályásnak harangozták be, aki szükség esetén a védekező középpályás posztot is el tudja látni. Jelzem, én már akkor gyanakodtam. Kénytelen vagyok önmagam idézni: „Ha gonoszkodni akarnánk, azt is mondhatnánk, hogy olyan nincs is. Az olasz támadó középpályás contradictio in adiecto, azaz önmagában való ellentmondás.” Csak akkor még mindezt zárójelbe tettem. Akkor sikerekben és trófeákban gazdag éveket kívántunk neki a KVSC színeiben, ebből egy kupagyőzelem és egy bajnoki bronz jött össze. Ami tekintve, hogy pénzügyileg szűk esztendők járnak a Vasutas portáján, feltétlenül becsülendő teljesítmény.

petrucci2

A mi Dávidunk három évre aláírt a kissé mókás nevű Caykur Rizespornak, pedig az elmúlt hetekben valószínűbbnek tűnt Jakolis, Nouvier vagy éppen Larie eladása, mert róluk szóltak a pletykák. Természetesen nézhetjük a dolog pozitív oldalát is. A klub bevételhez jutott és több játéklehetőség juthat ezentúl Veres Szilárdnak, vagy éppen Horjnak, ha Mureșan lép fel a védekező középpályásnak. És így végre lehetősége nyílik Lacinak arra is, hogy csak akkor kezdesse Păunt a szélen, ha már tényleg formában van.

Nem marad más hátra mint köszönetet mondani kedvenc mordori lovagunknak a Kolozsváron eltöltött két évéért, leszámítva a ligakupában kihagyott tizenegyest. Kívánunk neked további sportsikereket, ciao Davide! Ég veled!