petrucci2A labdarúgás legsötétebb, legreménytelenebb bugyraiban bukkant olasz vendégmunkásra a KVSC vezetése, és igazolta le Mordor földjéről a megtévedt ifjú középpályást, Davide Petruccit. Aki egyébként nem az a kimondott hobbit, ugyanis 184 centiméter magas. A poetikusan ifjú, alig 23 éves talján titán fő posztja támadó középpályás. (Ha gonoszkodni akarnánk, azt is mondhatnánk, hogy olyan nincs is. Az olasz támadó középpályás contradictio in adiecto, azaz önmagában való ellentmondás.)  Szükség esetén a védekező középpályás feladatait is el tudja látni, és ha igaz amit a Transfermarkt ír, akkor kétlábas.

Új szerzeményünk, mielőtt Mordor zord vidékére igazolt volna, az AS Roma ifi csapatában kergette a bőrt, aztán egy végzetes pillanatban a megátalkodott gonosz varázsló Szarumán, Sir Alex Fergusson képét öltve magára eljött érte és elragadta őt az orkok közé a Vén Traffordra.

Bizony Tisztelt Asztaltársak, eljött hát a nap amikor a KVSC abból a csapatból igazolt játékost, amely már két éve ősi ellenségünk! Gondolom nektek is nehéz kitörölni memóriátokból azt a drámai pillanatot, amikor a futballpályák legaljasabb orkja, Patrice harcképtelenné tette villámléptű szerecsen zsoldosunkat, a jó öreg Sougout. Az is igaz, hogy még a megboldogult népsportos korszakban nekünk is fáradtságos munkánkba került, amíg a nagy múltú Manchester United magyar ajkú drukkerhadának Véresszájú Óvodás Elit Alakulata egy életre megharagudott ránk.

A mi Petruccink a MU-ban az ifi- és tartalékcsapatban szerepelt, 46 meccsen 10 gólt lőtt az U21-esek között, súlyosbító körülmény, hogy az ork ifi csapatkapitánya is volt. No de oda se neki, ez már a múlt amelyet szívesen elfelejtünk neki, ha hatékonyabbá teszi a középpályánkat. Az ifjú Davide a felnőtt orkok közé nem tudta beverekedni magát, ezért az elmúlt másfél évben kölcsönbe adták olyan nagynevű kluboknak mint a Peterborough, az Antwerp és a Charlton.

AmaZulu FC v MUFC  - Preseason FriendlyDe most már a miénk a srác, és nem marad más hátra, minthogy sikerekben és trófeákban gazdag éveket kívánjunk neki a KVSC-be. Elvégre Rejtő Jenővel szólva „mindenki onnan jön ahonnan akar, vagy ahonnan szabadon eresztik”.

Davide Petrucci

Született: 1991 október 5., Róma
Állampolgárság: olasz
Poszt: középpályás
2008-ig AS Roma
2008–2014 Manchester United
2013 Peterborough United (kölcsönben) 4 / 1
2013 RFC Antwerp (kölcsönben) 11 / 1
2014 Charlton Athletic (kölcsönben) 5 / 0
Válogatottság: Olaszország U19 2 / 0