cfr_asa_kupa_goloromNyolc év alatt az ötödik kupadöntőjére készülhet a Vasutas, mert a vártnál jóval könnyebben elintézte a tavaszi szezont ellinkeskedő ASA-t. A meccs igazolta a két csapat közti formakülönbséget, a vásárhelyiek szétesettségét jól jelzi, hogy az ismét duplázó Bud gyakorlatilag mindkét gólpasszt Muthtól kapta. Döntő május 10-én a Dinamo ellen, szinte biztosan Bukarestben.

Ahhoz képest, hogy szinte két hónapja csak erre a meccsre készült, az ASA játéka rettenetesen széteső volt a Fellegváron. Az előző hetek muszájból lejátszott bajnoki mérkőzései és alibifocija nyomán egy szétesett, dekoncentrált, nevetséges hibákat védő vásárhelyi csapat próbált meg felpörögni az elődöntő visszavágójára – de képtelen volt érdemi ellenállást kifejteni. A bajnokság alsóházi csatájában rendszeresen éles meccseket játszó és önbizalomnövelő sikereket arató CFR minden szempontból uralta a meccset, és ha a végjátékban a támadók higgadtabban viszik végig a kontrákat, egy újabb gólfesztivál is összejöhetett volna.

De ne legyünk elégedetlenek, mert a sorsoláskor a fene se gondolta, hogy simán meglesz a döntő. Toni Conceicao ismét meglepett minket, hat emberes letámadást utoljára Miriuţă Lacitól láttunk az ellenfél térfelén, az ASA védői számára sokszor még a labda taccsba rúgása is gondot okozott. A vezetés is gyorsan meglett, Bud saját kipattanóját kotorta be a töketlenkedő Muth lábai között – miközben az első vásárhelyi lövés csak a 35. percben jött. Jól mutatta az ellenfél gondjait, hogy a jó öreg Muri átlövésein kívül nem volt más ötletük, azokból is csak egyet kellett védenie Marcnak.   

cfr_asa_bud2

A második félidőben ugyan kicsit hátrább húzódott a CFR, a labdakihozatal azonban olyan jól ment, hogy így is könnyen eljutott a vásárhelyi tizenhatos környékére. Gondok csak az utolsó passzokkal voltak, végül Muth ajándékából jött a második gól, Bud tökéletesen kicentizett lövésével. Az ASA pedig hiába cserélte le a bakizó védőt egy újabb csatára, a felívelésekkel sem tudott igazi helyzeteket kidolgozni, csak Ndoye fejese nevezhető komoly helyzetnek.  A végén Jakolis kipontozta Voiculeţet, de az már senkit se érdekelt: tíz nap alatt a második Vásárhely elleni kupaelődöntő dőlt el Kolozsvár javára. Csak szólok, hogy a kosarasok a trófeát is elhozták Váradról… 

Így játszotok ti

Marc Egy szép védés és sok pontos kirúgás.
Tiago Lopes 5 Kétszer is eladta hátul a labdát, szerencsére egyikből sem lett baj. Az első gól előtt ő tette Bud fejére a labdát.  
kicsi_sargalap Larie 6 Egy nagy hibával kezdett, de utána ismét okos helyezkedéssel állította meg az ellenfeleket.
A. Mureşan 7 A legelején volt egy fontos mentése a kapu előtt, utána végig nagyon precízen, kockázatmentesen játszott.
Camora 7 Harmincról is jól rálőtte a szabadrúgást, ilyet se nagyon láttunk eddig tőle.
kicsi_sargalap kicsi_le Filipe 7 Főleg neki volt köszönhető, hogy olyan gyorsan ment át védekezésből támadásba a csapat.
kicsi_fel A 75. perctől Gomelt 6. Kellett egy erőteljesebb romboló a végjátékra.  
Jakolis 6 Egy látványos szereléssel kezdett, aztán szokás szerint sokat futott és pontatlanul adott be.
Petrucci 6 Sokáig légüres térben mozgott, de a végjátékban okosan uralta a középpályát.
kicsi_le Juan Carlos 7 A kapura most nem volt veszélyes, de elegáns lefordulásai és megindulásai élményszámba mentek.  
kicsi_fel A 85. perctől Goian. Kellett még egy védő amikor négy csatárra ívelgette fel a labdát az ellenfél.  
Nouvier 7 Az első félidőben hozzátapadt az oldalvonalhoz, de így is állandóan megkavarta a vásárhelyi védelmet. A másodikban nagy helyzetben a kapusba lőtt.
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_le Bud 8 Pár lövését elkapkodta, de egy kétgólos csatárnak ezt is el lehet nézni.  
kicsi_fel A 83. perctől Cristian. Ennyi idő alatt is helyzetbe kerülhetett volna, ha a kontráknál a többiek higgadtabbak maradnak.

Fotók: Riti József Attila