edzes1Mivel a 6 pontos levonás véglegesítése után a Vasutasnak már nincs esélye bekerülni a rájátszás felsőházába, az alapszakasz utolsó három meccse részben felkészüléssé alakul át a kupa elődöntőjére. Jó lenne persze pontokat szerezni az Astra, az ASA és a kulcsjátékosokat vesztett Craiova ellen, de a CFR számára csak március 2-án kezdődik el istenigazából a tavaszi szezon.

Szombat este ugyan a listavezetővel játszik a csapat, de az utóbbi években határozottan jól ment az Astra ellen. Amióta Giurgiuba költöztek, négy meccs volt a Marin Anastasovici-stadionban, ebből csak egyet nyertek a hazaiak, kettőt a CFR, egy pedig döntetlen lett. Az Astra az a csapat, amely ellen teljesen váratlanul jönnek győzelmek, lásd a 2013-as kupa-elődöntő visszavágóját Hora és Valente góljaival, vagy Dican Feri tavaly tavaszi sikeres bemutatkozását.

erosorrend2016Az Astra elvesztette Budescut, a tulajdonosa börtönben van és Şumudicát is pont a rajt előtti héten támadták be egy fogadási váddal – úgy tűnik, még így is nagyon tartanak tőlük mindazok, akik mindenáron a Steaua–Viitorul párost szeretnék a BL-selejtezőkbe juttatni. A CFR felkészülése unalmasabb volt egy Conceicao-sajtónyilatkozatnál, amitől nagyon tartunk, hogy a portugál túlságosan ragaszkodik a Juan Carlos–Felipe–Vitor Bruno középpályához, amelyben nagyon nem érezzük az átütőerőt.

Az erőviszonyokra azért nem érdemes most túl sok szót vesztegetni (a tömör tippjeink itt jobbra olvashatók), mert gyakorlatilag a következő három forduló egyetlen kérdése, hogy az ASA vagy a Iaşi lesz a hatodik felsőházi csapat. A vásárhelyiekre tippelünk, de az igazán izgalmas dolgok majd a rájátszásban kezdődnek, akkor jövünk egy részletesen megindokolt erősorrenddel is. Meg hát addig okosabbak is leszünk három forduló tapasztalatával.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Astra: Lung jr. – Queiros, Găman, Oros, Junior Morais – Takajuki, Boldrin – Enache, Teixeira, De Amorim – D. Niculae. Eltiltva: Geraldo, Alibec.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Juan Carlos, Petrucci, Vitor Bruno – Cristian. Sérültek: Veres, Guima.