astra_cfr_larie_golNapoleón mondta annak idején a tábornokairól, hogy őt nem érdekli milyen jó stratégák, csak az, hogy szerencséjük legyen. Hát a CFR-nél egyelőre a Dican Feri ez a szerencsés edző, aki beugróként továbbra is veretlen (4 győzelem, 2 döntetlen), és nemcsak teljesen váratlanul győzött, hanem visszahozott valamicskét az őszi Miriuţă-féle fociból is.

Kellett persze ehhez a győzelemhez egy zavarodott és ideges Astra, amely viszont tíz napos pihenő után játszott, míg a Vasutas alig 66 órával a 120 perces kupacsata után. A csapat így az első félidőben leginkább lassítani próbálta a játékot, és sikerült is kontrollálnia a középpályát. Helyzetbe ugyan csak Tadé került, a másik oldalon viszont senki, Budescu enervált távoli lődözgetései miatt nem kellett izgulnunk. Érdekes volt látni, hogy a Tadé-Doré csatárpárossal a szerkezet egyre inkább átalakul 1-4-4-2-vé.

A második félidőben pedig hiába váltott sebességet az Astra, ezt pillanatok alatt felvette a csapat. Újra működött az ősszel olyan hatékony letámadás, immár nem csak Tadé próbált egyedül labdát szereni az ellenfél térfelén, hanem rendre kapott 3-4 társat is ehhez. Már Jazvic fejese is gólt érdemelt volna, de csak a szögletből talált be Larie – törlesztve valamit a szerda éjjel kihagyott 11-es után.

Az előny birtokában viszont már csak a védekezés érdekelte a csapatot, gyorsan visszaálltak a tizenhatost védeni a fiúk. Az Astra ugyan sokáig ezt a falat se tudta áttörni, a távoli lövések pedig ugyanolyan pontatlanok voltak, a sok szabálytalanság miatt (12 a második félidőben, az elsőben csak 6) azonban állandósítani tudták a nyomást. A ráadáspercekben átvészelt egy kaotikus helyzetet is a Vasutas, így nemcsak szerzett három lélekemelő pontot, de az utolsó helyről is elkerült.

Ahogy Camora mondta a meccs után: nyertünk egy döntőt, jön még tíz a szezon végéig. De innen kezdve minden ellenfélnek tudnia kell, hogy a CFR elleni három pontot már nem lehet előre elkönyvelni. 

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Mincă 7 Magabiztosan védte a tizenhatoson kívüli lövéseket, csak a gyatra kirúgásokról kéne leszoknia.
Jakolis 7 Rengeteget rohant, egyre jobban érzi az új posztját.  
kicsi_gol Larie 7 Hátul becsúszott egy-két kisebb hiba, de fontos és látványos gólt fejelt.
Carp 7 Tökéletesen fejelte ki beadásokat.
Camora 8 Pazarul játszott, kivette Enachét a játékból, és középre is besegített.
kicsi_le Tiago Lopes 7 Sokkal veszélyesebben adja be a szögleteket, mint Csanturia.
kicsi_fel A 93. perctől Păun. Időhúzó csere volt.
Veres 6 Jól rombolt a középpályán, de a támadásokhoz ritkán zárkózott fel. Egyszer lőhetett, nagyon fölé ment a labda.
Petrucci 6 Keményen, de tisztán játszott, de hiányoztak a mélységi passzai.
kicsi_sargalap kicsi_le Jazvic 7 A szokottnál jobban tapadt az oldalvonalhoz, de elöl-hátul sokat dolgozott a csapatért. Egyszer ment középre, abból lett egy pazar fejes.
kicsi_fel A 87. perctől Csanturia. A lábában maradt a 2-0.
kicsi_sargalap Doré 5 Csetlett-botlott, túl sokat akarta dajkálni a labdát.
kicsi_sargalap kicsi_le Tadé 6 Néha hárman se tudták szerelni vagy feldönteni, a helyzeténél is jól lőtt, de Lung nagyot védett.
kicsi_fel A 81. percben Muniru. Kereste a helyét, mivel volt már két védekező közppályás a csapatban.