iasi_cfr_beleckToni Conceicaónál kupaspecialistább edzője nem volt a CFR-nek, a portugál eddig mind a hat meccsét megnyerte a Román Kupában. Sőt, 2009-ben még gólt sem kapott vele a csapat a sorozatban, de a fene bánja, hogy ez most megtörtént, nagyon kellett már egy ilyen sikerélmény mindenkinek.

A Botoşani-ban leszereplő kezdőből alig négyen maradtak a kupameccsre is, Conceicao legváratlanabb húzása Vitor Bruno balbekkbe jelölése volt – bár Mincă szereplésére és Cristian teljes mellőzésére sem számítottunk. Végül ezek nagy része bejött, bár halvány egyéni teljesítmény most is bőven akadt, és a foci paradoxonaként éppen a sokáig feleslegesen lófrálgató játékosok döntötték el a továbbjutást.

A meccs első félórjában mintha mindkét csapat a 11-eseekre várt volna, olyan lassú, óvatos tili-toli zajlott a pályán. A CFR megbecsülte a labdát, inkább Mincáig mentek a hátrapasszok, minthogy elöl bárki is felvállaljon egy akciót, csak Beleck izgága beindulásaiban volt valami élet. A szélsők és szélsőhátvédek teljesen passzívak voltak, így a csapat szokatlan módon középen próbált akciózni, ebből aztán jött is néhány lövés az első félidő végén.

Szünet után aztán Roşu meglátta a rést a védőfalban, be is tett egy tökéletes passzt a védelem mögé, a csapat addigi leggyengébb embere, Păun, pedig elegáns gólt lőtt. Ami ezután jött, arra minden pénzemet feltettem volna: a CFR beállt bekkelni, a Iaşi pedig ment előre, de az ívelgetéssel nem sok esélye volt. A kontrákból Beleck háromszor is helyzetbe került, de mind kihagyta – jött is az egyenlítés egy ravasz, takarásból ellőtt labdával. Ekkor a hosszabbításra fogadtam volna nagy összegben, de szerencsére nem tettem, mert Păun mellett a másik nagy semmitevő, Dani adott gólpasszt Belecknek, a végét pedig már kibekkelte a csapat.

Sokkal jobban nem játszott a csapat, mint az elmúlt hetekben, sok játékoson érződött most is az önbizalom-hiány, viszont végig higgadt tudott maradni a társaság. Conceicao pedig abból a szempontból jól döntött, hogy telepakolta pihent emberekkel a csapatot, miközben a Iaşi-nál Napoli a sérült Bőle kivételével ugyanazokat játszatta, mint Vásárhely ellen a bajnokságban. A legjobb négy között már oda-vissza párharc lesz valamikor tavasszal, szóval lesz majd végre a Fellegváron is kupameccs.

Így játszotok ti

Mincă 6 Újra megkapta a bizalmat, és most élt is vele, egy beadás elnézését leszámítva jól védett.
Dani 5 Túl sokszor megkerülték, az egyenlítő gólnál is az ő feléről jött a beadás. Aztán a gólpasszával javított a megítélésén.
kicsi_sargalap Larie 7 A védelem legjobbja, mert a megszerzett labdákat ő játszotta meg leghasznosabban
A. Mureşan 6 A végjátékban sokat számított a fejjátéka.
kicsi_sargalap kicsi_le Vitor Bruno 4 Szerencséje, hogy a Iaşi keveset játszott az ő felén, és nem próbálta kihasználni a lassúságát.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 89. perctől Goian. Időhúzó csereként is beszedett egy sárgát, bár szerintem még fault sem járt volna azért a párharcért.
Gomelt 5 Az első félidőben most is zavarta a labda, de mikor beállt védekezni a csapat, sokkal jobban halászott labdákat zavarosban.
kicsi_gol Păun 5 A két góllal végződő akciót leszámítva egyetlen labdát sem tudott megtartani, a helyzetét viszont pazarul bepörgette.
kicsi_le Roşu 7 Kevés labdát kapott, de azokból rendre veszélyes helyzetet tudott teremteni, a Paunnak adott gólpassza tökéletes volt.  
kicsi_fel A 70. perctől Camora 5. Kellett a rutinja a végére, bár voltak furcsa megoldásai.
Petrucci 5 Sokat vállalt magára támadásban, de túl hamar ellődözte a labdákat.
kicsi_le Nouvier 4 Ilyen gyengén még nem láttuk játszani, semmi hasznosat nem csinált.
kicsi_fel A 70. perctől Filipe 5. A legnagyobb rohanásban is próbált művészkedni, a végén lesről lőtt a kapuba.
kicsi_gol Beleck 6 Végig megjátszható volt, hétszer lőtt kapura, az utolsó bement.