cfr_iasi_camoraTedd vagy ne tedd, de ne próbáld! – mondta Yoda a Birodalom visszavágban Luke Skywalkernek. A Kolozsvári Vasutas játékosai azonban nem figyeltek a bölcs Jedi-mester szavaira, mert a CSMS Iaşi ellen csak próbálkoztak ezzel-azzal, de igazából semmit sem tettek a sikerért.

A csapat játéka éppen olyan kilátástalan volt, mint a mérkőzés alatt a Kerekdomb tetejéig leereszkedő felhőkből szomorúan csordogáló eső. Ismét kiderült, hogy a bunkerfocit játszó csapatok ellen retenetesen szenved a csapat, hiába volt a szezonban most a legmagasabb a CFR labdabirtoklása (56 %), ha abból mindössze egyetlen kaput eltaláló lövés jött össze.

Az első félidőben szinte kizárólag Jakolis elfutásai tudták megbontani a Iaşi védelmét, de a horvát passzai és lövései nagyon hebrencsek voltak, pedig a meccs elején csak az üres kaput előttácsorgó Cristian lábára kellett volna tenni labdát. A hat hátvéddel romboló CSMS kontráiban egy hangyányival több veszély volt, de Marcra most is lehetett számítani, miközben a védők többször is rosszul osztották el az embereket – főleg amikor Jakolis és Nouvier szélt cserélt.

Szünet után sikerült ugyan teljesen beszorítani a vendégeket, de hiába passzolta körbe a védőfalat a csapat, a lövések és beadások is elakadtak. Egy Jakolis kapáslövés és a legvégén Negruţ fejese nevezhető csak helyzetnek, mindkétszer Camora centerezett. Amit nagyon hiányoltunk, hogy a végjátékban nem kockáztatott a sikerért a csapat, a védők fegyelmezetten hátul maradtak, miközben a kapu előtt csak egy-két támadó várta öt-hat védő gyűrűjében a beadásokat.

cfr_iasi_2015A 0-0 így teljesen logikus és tökéletes eredménye egy irtózatosan rossz meccsnek, igencsak kezd távolodni a rájátszás. A meccs egyetlen értékelhető eleme az eredménytábla új feliratozás-modellje, bár a csapatok névsorát elég apró betűkkel sikerült kiírni.

Így játszotok ti

Marc 6 Benne most sem csalódtunk, bár igazán nagyot csak egyszer kellett védenie.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 5 Szokása szerint sokat futott, de ezúttal cseppet sem hasznosan.
kicsi_sargalap Larie 6 A középpálya kritikája, hogy sokszor neki kellett felhozni a labdát.
A. Mureşan 5 A végén két hajmeresztő helyezkedési hibája volt, szerencsére Bőle egyiket sem használta ki.
kicsi_sargalap Camora 6 A mezőnyjátékosok közül ő volt a legjobb, egyedül neki sikerült valódi helyzetet teremteni.
Gomelt 5 Az első félidőben csak ő jutott lövéshez, passzolni viszont kizárólag oldalra volt hajlandó.
kicsi_le Jakolis 5 Ha csak futni kéne, nem lenne gondja, de a labdarúgásból a rúgás rész nem megy neki.
kicsi_fel A 81. perctől Păun. Elkapkodta a lövését és a beadásait is.
Petrucci 4 Próbált irányítani, de hasznos passzt nem tudott adni a támadóknak.  
kicsi_le Filipe 4 Az új Csanturia, aki addig cselez amíg elveszti a labdát.
kicsi_fel Az 51. perctől Negruţ 5. Bement a védőfalba második centernek, a hosszabbításban mellé fejelte a meccslabdát.
kicsi_le Nouvier 5 A szokottnál bátortalanabb volt.
kicsi_fel A 68. perctől Vitor Bruno 4. Értékeljük a kemény becsúszásokat, de a foci szempontjából semmit nem tett hozzá a meccshez.
Cristian 5 Harcolt, letámadott, kereste a réseket a védelemben, csak éppen nem kapott hasznos labdákat, mindkét lövéslehetőségét maga harcolta ki. 

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: tudjuk hogy nem működnek a kommentek, keressük az okát.
FRISSÍTVE: lehet újra kommentelni.

Fotók: Gábor István-Gábor