kmn6_plakatKicsit, de csak egészen kicsit eltérünk a blog témájától, de a 6. Kolozsvári Magyar Napok sportbeszélgetései megérnek ennyi (ön)reklámot. Bár jól tudjuk, hogy a Tisztelt Asztaltársaságnak a hónapok óta várt blogtalálkozó a legfontosabb, arról is esik majd szó a posztban.

Kedden délután 6-kor a Báthory líceum udvarán egész héten látható sportfotó-kiállítás megnyitójával indulnak a sport témájú beszélgetsések, ahol Nagy Melinda, Riti József Attila és Manases Sándor képeit lehet majd megcsodálni (igen, van bőven ami a KVSC mérkőzésein készült!), utóbbi kolléga ráadásul egy vetítéssel egybekötött érdekes előadást is tart a sportfotózás történelméről és fejlődéséről. Utána egy kevésbé ismert sportág, a női rögbi következik, amelyről Matei Linda válogatott játékos beszél.

Szerdán, szintén 18 órától, szintén a Báthoryban a kolozsvári foci utánpótlása a téma, a CFR-től Mezei János ifiedzőt hívtuk meg, rajta kívül három focisuli  trénere, Fikker Ferenc (Ardealul), Könczei Soma (Dribli) és Tatár Tamás (Juniorul) jön majd el.      

Csütörtökön 15 órától Tatár Tamás játékos fociedzést tart a Báthory udvarán, amely ettől a naptól kezdve a KMN sportudvara lesz. 18 órától Péter László egyetemi tanárral, és blogrendszerünk, a Taccs.hu egyik alapítójával, Gazsó Istvánnal beszélgetünk a foci és a társadalom viszonyáról, lehetőség szerint minél érdekesebben.

Pénteken 15 órától a Sakk Királynőjével, Polgár Judittal lehet szimultánt játszani a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, blogunk részéről KEG asztaltárs próbálja meg legalább az első 12 lépést megúszni matt nélkül. Szorítunk neki.    

polgar_judit

Szombaton 11 órától a kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes vivo, Szabó Orbán Olga a meghívott, ezt a beszélgetést az Erdélyi Múzeum Egyesület székházában (Napoca/Jókai utca 2-4., I. emelet) rendezik.

Ezen kívül számtalan sportesemény lesz még a Magyar Napokon, a részleteket megkapjátok a honlapon és a Facebookon is. A magam részéről még az Albert Flórián Emlékiállítást ajánlom az új sportcsarnokban (egész héten, 10-16 óra között), mert nem mindennap lehet majd az Aranylabda mellett pózolni.  

És akkor a lényeg, a kedd esti blogtalálkozó: lehet nem voltunk elég egyértelműek az előző posztban, de tényleg szeretnénk előre tudni kik lesznek ott, a helyfoglalás miatt. Eddig 12-en vagyunk, aki még jön, az vasárnap délig jelezze kommentben, hogy tudjuk, hány embernek foglaljunk helyet. A helyszínről mailben értésítjük a bejelentkezőket.