sorozes2Feltartóztathatatlanul közeledik a Kolozsvári Vasutas blog közönségtalálkozójának időpontja, Tisztelt Asztaltársak. Emlékeztetőül: idén tavasszal vagy még azelőtt történt, hogy több asztaltárs is jelezte: jó volna már egyszer konkrétra cserélni a virtuális asztalunkat.

Hiszen Mcpásztori kollégának köszönhetően Asztaltársaságnak nevezzük a világháló eme jól elrejtett sarokasztalánál beszélgető kis közösségünket. Az úri közönség jogos igényeit a szerkesztőbizottság két harmada az érvek alapos megfontolása után elismerte (értsd: söröztünk bmikyvel), hogy aztán három harmados többséggel úgy döntsünk: nem halogathatjuk tovább a szembesítést.

Na ekkor tört ki a blogon a demokrácia (értsd: felfedeztük, hogy tudunk szavazást is csatolni a posztokhoz.) Ennek eredménye, hogy a Tisztelt Asztaltársaság elsöprő többséggel úgy szavazott: a Kolozsvári Magyar Napok alatt ejtsük meg a blogsörözést. És lőn, hiszen jelszavunk: „Vox populi, vox dei” (a nép szava, Isten szava). Most pedig eljött az ideje, hogy konkrétumokat is mondjunk, ezért Bogrács Huba, a bérelhető alteregó kapja meg alább a szót.

Meg kell bolondulni, Tisztelt Asztaltársak, hogy telik az idő. Amikor csaknem fél éve először szóba került, hogy iszunk… ööö… akarom mondani közönségtalálkozót szervezünk az úri közönségnek, még igencsak távoli időpontnak tűnt a Magyar Napok. Ehhez képest körmünkre kezdett égni a gyertya, legfőbb ideje, hogy az igazat mondjuk, ne csak a valódit. Vagy fordítva. Valami költő is megmondta.

Amúgy nagy megtiszteltetés egy magamfajta bérelhető alteregónak, hogy felkérésre harangozhatom be a közönséges... ööö… akarom mondani közönséggel ellátott találkozót. És akkor eljött az ideje annak, hogy megmondjuk mikor lesz az akkor, amikor. Képzeljetek ide egy dobpergést. Ha ezzel megvagytok, akkor meg egy kockás nadrágos bohócot, amint a következőket kiáltja bele egy enyhén visszhangos megafonba: a Kolozsvári Vasutas blog közönség találkozójának időpontja augusztus 18., kedd, 20:30.

deszka

Természetesen most jogosan kérdezitek meg, hogy jó-jó, de mégis hol? Nos, ez tőletek függ, Tisztelt Asztaltársak. Arra kérünk ugyanis benneteket, hogy hozzászólásban jelezzétek részvételi szándékotokat. A helyszínt pedig annak függvényében választjuk ki, hogy hányan jöttök el, mert a különböző vendéglátóipari kétségek befogadó képessége változó. Célszerű tehát olyan teleportációs kabint ööö… akarom mondani alkoholos italokat is felszolgáló tárgyalótermet keresnünk, ahová egyrészt valamennyien beférünk, másrészt a tulaj nem morog, hogy nagyobb helyet foglaltunk le, mint ahányan megjelentünk a tett helyszínén. Egy biztos: itt lesz valahol Kolozsvár központjában.

A döntést követően majd értesítünk benneteket a pontos tér-idő koordinátákról. Jelige: a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan. Alkoholos italok fogyasztásának a hatására ugyanis előfordul, hogy az ember egyensúlyérzéke oly mértékben megbomlik, hogy nem csak a kerékpározás válik extrém sporttá, hanem maga a Föld bolygó is hirtelen egy viharos tengeren hánykolódó hajóvá változik, gyakorlatilag lehetetlenné téve a magabiztos, egyenes vonalú járást az egyszeri földi halandó számára. Erre most iszom. Egészségetekre Tisztelt Asztaltársak! Jelentkezzetek bátran!