steaua_cfr_tiagolopes_golTálcán kínálta fel a győzelmi esélyt a Steaua azzal, hogy hét alapemberét pihentette a két Bajnokok Ligája-selejtező között, de a Vasutas nem tudta magát túltenni a birkákkal szembeni kisebbségi komplexusain. A második félidei gyáva focira nincs bocsánat, még úgy sem, hogy egy pontot azért így is elhozott Bukarestből a csapat.

A bakák második számú támadósorában tehetséges, lelkes, de rutintalan fiatalok fociztak, akiket az első félidőben okosan szorított ki a szélre a CFR, a beadásoknál pedig érvényesült a magassági fölény és a tapasztalat. Ráadásul a csapat első kontráját tökéletesen végigvitte, Tiago Lopes pedig életében először nem a 94. percben lőtt gólt. Dican Feri részéről jó húzás volt a három belső középpályás egyidejű használata, mert a csak romboló Mureşan mellett Petrucci és Roşu személyében két embere is volt labda felhozatalára, utóbbi gólpasszt is adott.

A középpályán jól tömörülő csapat ellen a Steaua csak átlövésekből volt veszélyes, a KVSC jól kontrolállta a területet – bár a csapat óvatosságára jellemző, hogy a szélsővédők már ekkor sem mentek fel a támadásokkal. A védők gyatra passzhatékonysága már ekkor is feltűnő volt, a Steaua rendre letámadta a CFR szokásos hátraadott labdáit, így viszont a csatárokra fellőtt indításokból kapkodó felszabadítások lettek.

Roşu sérülése viszont váratlanul rossz hatással volt a csapat játékára, mert Cristian becserélésével Dican visszaállt a megszokott, de merevebb 1-4-4-2-re. A CFR elvesztette a támadásépítésben leghasznosabb középpályását, és teljesen beszorult a tizenhatosa előterébe. A beadások elfejelgetése-kivágása ugyan ekkor sem okozott gondot, de a nagy számok törvénye alapján végül az egyik csak talált szabad embert a kapu előtt. A támadásépítés viszont teljesen meghalt, Guima támogatás nélkül maradt elöl, a szélsők pedig egyszer sem tudtak elfutni. Cristian bejövetele emellett a letámadásokat is megölte, a második félidőben a félpályáig egyszer sem tudta megyavarni a Steli labdafelhozatalát a Vasutas.

steaua_cfr4

A végén Bruno brutális bombájánál a kapufa megmentette a nyájat a vereségtől, de legyünk őszinték: a CFR sem érdemelt volna győzelmet. Amíg ki nem veri valaki a vezetés fejéből a Steauával kapcsolatos komplexusokat, addig a Bergodival Dorinel Munteanuval elért 2005-ös 1-0 marad ellenük az utolsó siker. Ilyen esélyt, ilyen vékony és verhető csapatot pedig még egyszer nem fognak felkínálni a juhok.  

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Mincă 6 Három bravúr mellett szinte ráfizetett az időhúzásra, amikor Balaj befújta ellen a 6 másodperces szabályt.
Dani 6 Jól blokollta a hazaiak balszélét, az ő feléről alig jött veszély.
Larie 5 A szerelései rendben voltak, de túl sokszor és túl könnyen eladta a labdát.
Tânc 7 A csapat legbiztosabb védője volt, a többiek hibáit is tudta korrigálni.
kicsi_sargalap Camora 5 Idegesen játszott, most se úszta meg lap nélkül.
kicsi_le A. Mureşan 6 Sokszor beszorult harmadik belső védőnek, de a zavaros helyzetekből mindig jól jött ki.
kicsi_fel A 86. perctől Nascimento. Egy kemény faulttal mutatkozott be.
kicsi_gol Tiago Lopes 7 Nem figyeltek rá, be is verte a helyzetét. Másodjára egyedül mehetett, de a pálya állapota lelassította.
Petrucci 6 Ahányszor meglódult középen, lendületből felrúgták, két sárgát is összeszedett róla a Steaua védelme.  
kicsi_le Roşu 7 Középen védekezett, a széleken támadott, a gólnál tökéletesen futott el és adta be. Kifordult a térde, reméljük nem súlyos.
kicsi_fel Félidőben Cristian 4. Egyszer jutott el hozzá a labda, azt is elönzőzte.
kicsi_le kicsi_sargalap Păun 5 Tőle indult a gólt hozó akció, de egyébként veszélytelen volt.
kicsi_fel A 62. perctől Vitor Bruno 6. Első benyomásként a rúgótehnikája tűnt fel.
Guima 5 Túl magányos volt elöl, hiába nyerte meg a fejpárbajait, nem volt kivel kombináljon.