cfr_asa_camoraA becsület megmaradt, az ASA bajnoki reményei megfogyatkoztak, láttuk 2015 leglátványosabb fellegvári meccsét, mégis hiányérzetünk van: meg lehetett volna verni ezt a Vásárhelyt. Jobban játszott a KVSC, de Ndoye nagyon tud valamit: amit kapura lőtt, az bement.

Az első negyedórában úgy focizott a csapat, mint utoljára szeptemberben az Astra ellen: meghúzta a széleket, kapuja elé szorította a bajnoki címről álmodó ellenfelet, és az első helyzetből a vezetés is meglett, mert Doré a három őszi kupagól után végre a bajnokságban is betalált. Az ikertorony-taktika egyre hatékonyabban működik, miközben az ASA csak kontrákra spekulált, de egyetlen lövéséből gólt lett, mert Voiculeţ takarta a kapust Ndoye amúgy nem túl pontos lövésénél – láttunk már olyat, hogy az ilyennél beintették a lest.

A CFR fölényét leginkább a szabálytalanságok tükrözték, 7 kolozsvári faultra 18 vásárhelyi jutott, azaz ők tördelték a játékot. Mégis vezettek, bár a második góljuk se kidolgozott helyzetből jött, de a szögletek hárítása ezen a tavaszon nem megy a csapatnak – Pandurii és a Steaua után most is egy bal oldali beadásból jött a gól. Összeomlás viszont ezúttal már nem, Tadé azonnal válaszolt, bár pazar átlövése előtt még kihagyta a kihagyhatatlant.  

cfr_asa_tade_gol

Feussi kiállítását viszont már nem sikerült kihasználni, bár Dican meghúzott egy offenzív felállást eredményező cserét (Veres-Jazvic), arra azonban nem számíthatott, hogy a horvát élete legrosszabb meccsét játssza. Érdekes módon, az ASA a kiállított jobbhátvéd helyére egy belső védőt hozott be, erőltette is Gonzalez oldalán az akciókat a csapat, de Jazvic miatt gyakorlatilag eltűnt az emberelőny. Így aztán egy jó csapat ellen jó meccsen egy pont jött össze a megérdemelt háromból, bár most is a KVSC volt az aktívabb és veszélyesebb csapat (szögletek 5-1, lövések 13-5, kapura 6-4).

cfr_asa_dore_gonzalez

Így játszottok ti

Mincă 5 Mindkét gólnál bizonytalan volt, bár az elsőnél takarták is.
Jakolis 6 Remek első, passzívabb második félidő. Túl sokszor a saját gyorsaságával számol mások indításánál.  

Larie 7 Higgadt, elegáns védőmunka.
Carp 6 Feltűnően sokszor segített ki balra.
Camora 6 Zicu nem sok vizet zavart mellette, nyugodtan mehetett előre is.
Deac 7 Úgy kavargatta az ASA védelmét, mint Piszkos Fred a málnaszőrt.
Muniru 6 Megint nagyon hasznosan focizott.
kicsi_le Veres 6 Nem lehetett érezni, hogy egy ifiről van szó, érett, precíz focit mutatott.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 74. perctől Jazvic 3. Mindent elrontott, amit el lehetett rontani.
kicsi_le Păun 6 A gyorsaságával kipontozta Feussit.
kicsi_fel A 81. perctől Tiago Lopes. Egy fejesre volt ideje, mellé ment.
kicsi_gol Doré 7 Jőt tett neki a nősülés, szép gólt fejelt.
kicsi_gol Tadé 7 Három nagy helyzetéből a két könnyebbet elpuskázta, a nehezebbet beverte.

Fotók: Riti József Attila