cfr_astra_jakolis1Az esély megvolt, de nem tudott élni vele a csapat, hiába volt a meccs nagyobb részében jobb az Astránál. Ilyen döntetleneket eddig általában idegenben játszott a KVSC, a végjátékban azonban hiába jöttek a helyzetek, mindegyik kimaradt. Az Astra pedig annyira örült az 1-1-nek és az ezzel megőrzött első helynek, hogy az utolsó tíz percben négy sárgát is bevállalt időhúzásért és a játék tördeléséért.

Az gyorsan kiderült, hogy az ellenfél Budescuék nélkül is erős csapat, pedig az előzeteshiányzók mellett De Amorim se játszott. Így a támadójátékuk szinte teljesen Alibecre volt kihegyezve: kilenc lövésükből öt tőle jött. Viszont az is egyből látszott, hogy a CFR duzzad az önbizalomtól, egyből nekiment a listavezetőnek, be is lőtte első helyzetét, miután Beleck kijátszotta a giurgiu lestaktikát.

A gyors gól után nagyon pörgős első félidőt kaptunk, egyik csapat se tökölt sokat a középpályán, hanem nyomta egyből előre a labdát a csatároknak. A CFR sokkal hatékonyabb volt a széleken, de a kapu elé lőtt labdáknál Beleck mindig rossz helyen kóválygott, Cristian ollója pedig kevéssel fölé ment. A védelem ugyanakkor jól állt a lábán, az Astra csak a tizenhatoson kívülről jutott lövéshez.

cfr_astra_jakolis2

Hogy aztán a második félidőre a CFR jött ki defenzívebb felfogással, vagy az Astrának sikerült beszorítania a fiúkat, aligha tudjuk meg. A vendégek első szögletükből mindenesetre lőttek egy kissé szerencsés gólt (naná, hogy Alibec!), a Vasutas pedig percekig csak kereste a labdát. Elsőként Nouvier találta meg, a francia remek cserének bizonyult, de hiába tette tökéletesen Cristian fejére, Lung junior óriásit védett.

A vége Tudor mester szokásos kaotikus, önimádó bíráskodásának köszönhetően nagyon zavaros lett, a KVSC ugyan ment előre becsülettel a győztes gólért, de az Astra nemcsak a játékot, hanem az időt is sikeresen széttördelte. A győztes (ön)gólhoz pedig Oros járt a legközelebb, de csak saját kapuja oldalhálójába vágta a labdát. A meccs után valahogy úgy éreztem magam, mint tavasszal az ASA elleni 2-2 után.  

cfr_astra_tiagolopesÍgy játszotok ti

Marc 6 Sok dolga nem volt, amit lehetett, azt megfogta.
Tiago Lopes 7 Felszántotta a jobb oldalt, bár Jakolis kiszállása után nem volt kivel kombinálnia.
Larie 6 Néha úgy megindult előre, hogy a tizenhatoson belül jutott lövéshez.
Goian 6 Kemény szerelések mellé most is becsúszott egy hatalmas hiba, de szerencséjére lesen volt a csatár. 
kicsi_sargalap Camora 5 Idegesen focizott, nagyon nem az ő meccse volt.  
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 7 Ezúttal beverte egyetlen helyzetét, utána pedig rendre lefutotta Stant, de a beadásaira nem volt érkező ember.
kicsi_fel A 76. perctől Vitor Bruno. Az övé volt az utolsó veszélyes lövés.
Petrucci 6 Hosszú labdákkal mozgatta a csapatot.
kicsi_sargalap Gomelt 6 Képzett focista, aki a védekezéshez és a támadáshoz is egyformán ért, távolról is elvállalja a lövéseket.
kicsi_le Păun 5 Két sárgát is kaptak róla az ellenfelek, de szünet után eltűnt a játékból.
kicsi_fel A 60. perctől Nouvier 7. Életet lehelt a szünet után haldokló támadójátékba.
Cristian 6 Az ollója és a felhőfejese is pazar volt, de egyikből se lett gól.
kicsi_le kicsi_sargalap Beleck 5 Önzetlen gólpasszt adott, de utána minden beadásra rossz ütemben érkezett a kapu elé.
kicsi_fel A 70. perctől Voiculeţ 5. Nem neki való a csatárposzt.

Fotók: Riti József Attila