cfr_U_tadeEljött hát a nap. Nincs mese, kezdődik a három részes tavaszi derby-sorozat első felvonása, késő este fél tízkor, amikor alig 4 fok lesz a hőmérséklet. Az időpont azért is szerencsétlen, mert mire véget ér a meccs, nem járnak már a buszok, trolik és a villamosok sem. Nem elég, hogy befagy az ember feneke a lefújásig, ráadásként a – sajnos állandó – biztonsági gondokkal is meg kell birkózniuk a tisztes polgároknak.

Egyenjogúság ide vagy oda, de most célszerű a feleségeket, barátnőket, húgokat, nővéreket és persze a gyerekeket otthon hagyni. A sötétben a hazafelé vezető út veszélyesebb lesz mint valaha, jobb nem kockáztatni. Mindennek a tetejében, amikor a csapat épp a gödörben tanyázik és a kilátások enyhén szólva is homályosak, nekem kell előzetest írni. Ilyen a sors.

Mármint olyan, hogy kitol az emberrel. Pedig mondani kéne valamit a kupa-elődöntőről, hisz ilyen még nem volt, hogy a két kolozsvári csapat egymás ellen játssza. Mindkét csapat gödörben van, látványos sziporkázó játékra hát aligha számíthatunk. Valószínűleg az nyer, amelyik kevesebbet hibázik hátul. De ennél a közhelynél többet kockázatos lenne felelősségteljesen jósolni. A vendégek edző-cserével melegítettek: Adrian Falub váltotta Ogărarut . Kár érte, mert az egykori Ajax-védő edzőként megbízható lúzer volt. Hogy ez végül most jó vagy rossz hír-e nekünk – kiderül a mérkőzés után.

Mindenesetre nálunk is van baj elég, a jelenlegi helyzetben Camora pótlása megoldhatatlan feladat. Nem mondom, ha beállna Trică és Panin, akkor vakarózhatna az ellenfél, de eddig ez is csupán egy kósza ötlet. Egyszerűen túl sok a kérdőjel, ezer sebből vérző csapatok találkoznak egy presztízsmeccsen. Épp emiatt nem tartom kizártnak, hogy egy unalmas 1-0-ás meccset látunk majd, bár remélem tévedek. Mindenesetre kemény próbatétel lesz, hiszen a szurkolók, ha mást nem is, de a városi rivális legyőzését elvárják. Ezzel együtt a párharc aligha dől el az első meccsen, ahhoz legalább egy 3-4 gólos győzelem kellene.

Az a helyzet Tisztelt Asztaltársak, hogy a jelenlegi helyzetben még az se biztos, hogy semmi sem biztos. Én megelégednék egy kapott gól nélküli győzelemmel, no meg azzal, ha ezúttal egyetlen kilenc éves gyereket sem üt meg, vagy köp le a – khmm… hiányos műveltségű – külvárosi csürhe. Szóval kár most minden felesleges szóért. Hideg lesz, öltözzetek fel hát jó melegen, vigyázatok magatokra és egymásra, Asztaltársak. Hajrá KVSC!

Alább bmiky vázolja a várható kezdő csapatokat.

CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Ene, Tiago Lopes – Muniru, Carp – Deac, Csanturia, Jazvic – Tadé. Sérült: Camora.
U: Veselovsky – Jovanovics, Skvorc, Neag, Martins – Costin, Van der Broek –Viveiros, Cepelini, Kovács – Lemnaru. Eltiltva: Bambara.