tade11_mioveniFair-play díjat nem fog kapni a KVSC ezért a továbbjutásért, de az elmúlt 30 évből én nem emlékszem olyan meccsre, amelyet 0-3-ról fordítson meg a csapat. Ireális pályán ireális győzelem jött össze a Mioveni ellen, KEG cimbora szerint legközelebb már négygólos hátrányban sem kell izgulni, ha az ellenfél kispadján Claudiu Niculescu ül.

Normális focit nem lehett játszani a havas piteşti-i füvön, a labda legtöbbször önálló életet élt. A hazai jobban alkalmazkodtak a helyzethez, és a szélekről próbáltak centerezgetni, ebből pedig többször jutottak lövéshez, mint a labdákat mélységben felívelő, így a támadókat statikus helyzetben megjátszani próbáló CFR.

Az első félidő vége felé szögletből kapott gól még nem tűnt aggasztónak, de a második félidő elejn előbb Rada nézett el egy indítást, majd Márió egy keresztbe előtt labdát, és 3-0-nál nagyon úgy tűnt, hogy kilenc év után ismét egy Liga 2-es csapat ejti ki a KVSC-t. Aztán Doré a semmiből váratlanul kiharcolt egy 11-est, a csapat pedig kaotikusan, de lelkesen megindult előre. Csanturia beállása döntő volt, ő ugyanis cselekkel is meg tudta bontani a védelmet, ráadásul szépen be is lőtt egy kipattanót.

A 86. perc történeseivel rendesen kihúzta a gyufát a csapata bukaresti erkölcscsőszöknél, tényleg illett volna visszaadni a labdát az ápolás után az ellenfélnek. Úgy tűnt, Szusics és Csanturia ezt is akarta, Tadé és Tiago Lopes viszont magasról tett a sportszerűségre, és pillanatok alatt mattolta a Mioveni védelmét. A 20. percben aligha tettek volna így, de időkrízisben gyakran szól az ilyen piszkos trükkökről a foci. A vezető csapatok az időt szokták húzni, az se tiszteségesebb…

3-3 után pedig már csak az volt a kérdés, mikor üti ki a megroggyant ellenfelet a CFR. Ivanovszki balja ilyen szempontból a legjobbkor sült el, megkímélt minket a hosszabbítástól, bár a KVSC erőnlétét ismerve plusz 30 percben aligha a hazaiak  lettek volna frissebbek. A csapatnak jár a pacsi az elődöntőért, külön bónusszal az ihletetten cserélő Dican Ferinek.

Így játszotok ti     

Felgueiras 4 Nem szoktunk hozzá, hogy öt lövésből csak egyet véd ki, és góllal ajándékozza meg az ellenfelet.
Szusics 5 Nehéz élete volt Ayza mellett, az első félidőben az ő feléről jöttek a veszélyes beadások.
Larie 6 A védősor legbiztosabb pontja volt.
kicsi_sargalap Rada 4 Két gól is a lelkén szárad, az elsőt róla fejelték, a másodiknál túl könnyen elmentek Mellette.
kicsi_sargalap Camora 5 Hátul nem volt gond vele, de az előrejátéka most vékony volt.
Petrucci 5 Szürke iparosmunkát végzett, nem próbálta felhozni a labdát, csak ívelte előre a támadóknak.
kicsi_sargalap Muniru 6 Kőkemény szerelései és meglepően okos passzai voltak.
kicsi_le Jazvic 5 Nem volt kinek beadnia a kevés labdát amit kapott.
kicsi_fel Szünetben Tiago Lopes 6. Jobbra jött be, de hamar átment balra. Az egyenlítésben pedig a pálya tengelyében játszott főszerepet.
kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_gol Tadé 7. Profin beverte a 11-est és a ziccerét.
kicsi_le Jakolis 5. Az első félidőben csak ő mert cselezgetni, de nem kombinált a többiekkel.
kicsi_fel kicsi_gol Az 55. perctől Csanturia 7. Gyilkos balja van, még ha most is nehezen szabadult a labdától.
kicsi_le Doré 5. Helyzetbe nem került, de a 11-est a legjobbkor hozta össze.
kicsi_fel kicsi_gol A 77. perctől Ivanovszki 7. Volt önbizalma elvállalni a lövést a végjátékban.