allaskereses

Még fáj a szívünk Laci után, de az élet már csak ilyen kegyetlen: megy tovább. Ez esetünkben azzal jár, hogy a KVSC-nek új edzőt kell találnia. Egyelőre természetesen csak találgatni lehet, hogy jelen körülmények között ki vállalja el szeretett csapatunk szakmai irányítását.

Én magam nem is mernék vállalkozni arra, hogy megtippeljem a befutót, de Bogrács Huba épp az előbb jött be a Highlife-ba, kezében egy Hargita sörrel, és annak dacára, hogy enyhén matrózos a kilengése, váltig állítja, hogy beszélt a potenciális jelöltekkel. Amikor szemberöhögtem, olyan megbántott tekintettel nézett rám, hogy jobbnak láttam meghallgatni. Át is adom neki a szót, mert még a végén megsértődik, aztán mit érek vele?

Üdvözletem a Tisztelt Asztaltársaságnak. Hát ezt megszívtuk rendesen. Elment Laci király, oda az igazság. Bár úgy rémlik, hogy ez mondás mintha másképp szólna eredetileg. Talán valami Mátyásról szól, aki nem elment, hanem meghalt, de hát én inkább a sporthíreket szoktam olvasni, nem a gyászjelentéseket meg a bűnügyi rovatot.

No de summa-summárum, épp az előbb teleportáltam a jövőből. Igaz, ezúttal csak két hétre utaztam előre az időben, de ennyi elég is volt ahhoz, hogy az összes potenciális, sőt egyenesen ideális jelölttel elbeszélgessek. A továbbiakban összegzem tapasztalataimat és minden egyes trénerről elmondom, hogy mi szól mellettük és ellenük.

karikatura_mourinhoEgyes számú jelöltünk: Műringyó Zsozé.

Pro: Kemény kéz kell ide, határozott egyéniség, aki a legváratlanabb helyzetekre is talál megoldást. A KVSC szorult helyzetében nincs is nála jobb választás. Ráadásul portugál, így aztán a keret nagy részével gond nélkül megérteti magát. Szuper Márió az ő irányításával garantáltan kiharcolja a portugál válogatott kezdő kapusa státust.
Kontra: Ő a Műringyó Zsozé. De hiába kapálózunk: 2023-ban menthetetlenül ő ül a kispadra.

Második jelöltünk ki más lehetne mint a Guardiola Józsi.

Pro: Most a Bayern edzője, így gond nélkül tudja folytatni a Laci által elkezdett német vezérfonal gömbölyítését, megfejelve a katalány kreativitással.
Kontra: Biztos forrásból tudjuk: őt csak 2017-ben szerződteti a KVSC, ráadásul 2023-ban világ csúfjára ki is rúgja Pászkány. Most jut eszembe, hogy az a biztos forrás én voltam. A saját szememmel láttam. Csak valamiért a jövő heti lottó nyerőszámokat nem tudtam elolvasni, pedig jól fogna az a 40 milla.

karikatura_fergusonHarmadik jelöltünk egy Mordorból visszavonult Ork tábornok. Különös ismertető jele, hogy borvirágos orrot hord csökönyös skót fején.

Pro: Igaz, megélt a vén alkesz már háromnegyed századot, de hát igazi menedzser, aki a pénzügyi válságból is simán kirángatná a csapatot. Feltéve, hogy a klub feltölti a városi úszómedencét whiskyvel. Ráadásul már járt Kolozsváron, így valamennyire a keretet is ismeri, nem beszélve Petrucciról, akit épp Mordorból igazoltunk.
Kontra: Elröpült fölötte az idő vasfoga. No meg osztán hogy nézne ki a Szőr Sanyi a KVSC kispadján?

Negyedik jelöltünk: Klopp György.

Pro: Laci azt mondta, hogy az erdélyi Dortmundot akarja megteremteni Kolozsváron. Ki lehetne erre a feladatra alkalmasabb nála? Pláne, ha egy-két játékost még hozna magával, egész pofás lenne a játékunk.
Kontra: nem biztos, hogy kibírná a román futballközeget, erre ugyanis képtelenség felkészülni Germániában.

No. 5: Wenger Arzén

Pro: Ha valaki, akkor ő tudja, hogyan kell egy klubot úgy menedzselni, hogy nyereséges legyen, de azért közben a BL-szereplés is biztosítva maradjon. Hihetetlenül jó szeme van az olcsó tehetségek felfedezésére.
Kontra: Az attyitüd ide önmagában kevés lesz. No meg ő sem lesz fiatalabb.

delbosque_markiNo. 6: Vince, Del Bosque első őrgrófja

Pro: Csatár nélkül is tud világversenyt nyerni.
Kontra: Egyszerűen nehéz elképzelni az öreget a Fellegváron.

No.7: Dárdai Pali

Pro: Hiteles edző, aki nem beszél a levegőbe. Hajlandó akár ingyen is dolgozni, ami jelenlegi helyzetünkben főnyeremény lenne.
Kontra: Szívesebben látnánk őt továbbra is egy közép-európai, piros-fehér-zöldben játszó válogatott szövetségi kapitányaként.

No. 8: Brendan Rodgers

Pro: Ő Brendan Rodgers. Észak-ír. A legtöbb nyugati menedzserhez hasonlóan vonzaná a potenciális befektetőket. Ja és +1: ért a focihoz. (Akkor is, ha most nem úgy megy a Liverpoolnak, ahogy az kéne.)
Kontra: Ööö, izé, nemistudom.

No. 9: Hiddink Gusztáv

Pro: Holland. Garantált a vb negyedik hely.
Kontra: A CFR nem válogatott.

karikatura_vangaal_vanpersieNo. 10: Gaál Lajos

Pro: Van neki elképzelése, koncepciója és szakértelme és a sikerhez elengedhetetlenül Van Gőgje.
Kontra: Na és mire ment vele eddig Mordorban?

No. 11 Lucescu Mircea

Pro: A legjobb román edző, hasít a brazil légiósokkal.
Kontra: Nincs pénzünk brazil légiósokra. Legalábbis nem elsőosztályúakra. Másodosztályúakra se.

Na emberek, lehet szavazni.