keep_calm_cfrBevallom, épp egy csöppet elérzékenyültem, sőt, kis híján meghatódtam: annyira szép, emberi gesztus volt a KVSC szurkolótáborától, hogy énekszóval, skandálással biztosította szolidaritásáról a csapat hétfői edzésére üres zsebbel kifutó játékosokat. Pedig nem szokásom az érzékenyülés, sőt. Tisztelt Asztaltársak, megszokhattátok, hogy blogunkon olykor „randalírozik” a rejtői humor. Ezúttal azonban ne keressétek az iróniát a nyitó mondatban: nincs benne olyan. Újabb blogtörténeti pillanat: a poszt a stadion főbejártával szemben található kávézóban készült. Az emeleten.

Pont három órára értem oda az új tribün bejáratához, és  kérdésemre, hogy látta-e a szurkolókat, a kapus csak annyit mondott: P1. Körülbelül negyed órát várakoztunk a főbejáratnál, amikor elhangzott a „ne csak álljunk itt, udvaroljunk nekik egy kicsit” felszólítás és dalra fakadt a szurkolótábor. Aztán a mintegy 150 fős szurkolói csoport (a stiridesport.ro 300-at ír, én 75 embert számoltam meg, amikor odaértem, és utána jöttek kb. még egy annyian. De nincs jelentősége, a létszám nem számít, az emberi gesztus annál inkább.) átvonult az új tribünre, ahol az éneklés folytatódott. Aztán a játékoskijáróban megjelentek a fiúk is,  és megtapsolták a velük szolidaritást vállaló szurkolótábort. Természetesen Laci megjelenését is ováció fogadta. A srácok futottak egy kört, majd Rada vezetésével odajöttek a kerítéshez. Nem szólaltak meg, de türelmesen végig hallgatták a drukkerek szószólóit. Camorának csak a szemén látszott: jólesik a gesztus. A Gépész utca felőli kerítésre kifeszített molinó világosan fogalmazta meg a keménymag üzenetét: „Ne tegyétek tönkre a legrégebbi romániai klub történelmét és a hagyományait”.

Hogy mit szeretnének a szurkolók? Azt amit mi is, Tisztelt Asztaltársak: tisztán látni. Jobb kommunikációt a vezetéstől. Továbbá egy világos határidőt, amíg megoldják az anyagi gondokat. Ennek hangot is adtak. Ami viszont némileg meglepetés volt: Iuliu Mureşan klubelnök odajött és szóba állt a szurkolókkal. A szinte családias hangulatú beszélgetésen újfent elismerte: gondok vannak. Annyit sikerült kipréselni belőle, hogy voltak olyan tárgyalások amelyek elakadtak, reméli folytatódnak. Szerencsés esetben 2-3 hét múlva már fizethetnek a játékosoknak. Kifejtette: nem egyetlen vállalatban gondolkodnak, válság van, eljártak azok az idők amikor egyetlen cég tudott finanszírozni egy teljes klubot.

muresan_galeri

Amikor az egyik szurkoló a hiányos kommunikációt tette szóvá, leszögezte: biztosan nem fog megszűnni a klub és ő sem távozik a klub éléről. De legalább néha valami híradást közzé tehetne a klub a honlapján, hogy ne a CFR-rel szemben elfogult sportsajtóra kelljen hagyatkoznunk – kérte az egyik szurkoló. „Értsétek meg: nem mondhatok el nektek több részletet, mert ezzel veszélybe sodornám a tárgyalások kimenetelét” – válaszolta Mureşan. Az is kiderült egyébként, hogy Tadé jelenleg Németországban van kezelésen, szóval nem kamu a sérülése. Mureşan oda intette az időközben zajló edzést vezető Lacit is, aki közölte: mindent megtesznek a vasárnapi győzelemért. „Láthatjátok: eszünk ágába sincs nem pályára lépni” – mutatott a pálya túlsó oldalán edző játékosokra kedvenc trénerünk.

A valóban normális hangvételű megbeszélés után görögtüzek gyúltak és néhány petárda is elpukkant. No és szólt a Hajrá CFR, meg hogy „nem hagyunk magatokra a nehéz időkben sem”. Ezekhez a rigmusokhoz nincs semmi hozzáfűzni valónk.