cfr_dinamo_vass_sougouMost, hogy Dzsudzsák bukaresti szabadrúgását századszor is végignéztük, és lájkoltuk a Dárdai Pál maradj kapitány! Facebook-oldalt, legfőbb ideje, hogy ismét a klubfutballal foglalkozzunk. Remélhetőleg a válogatott szünet alatt kitudták pihenni a fiúk a vásárhelyi vereség fáradalmait. Szükség lesz a jó erőnlétre, mert a mostanában jó formát mutató bukaresti kutyák jönnek vendégségbe. Igaz, ők többnyire kikapni járnak hozzánk, de azért még nincs okunk az elbizakodottságra.

Már csak azért sem, mert mostanában már megint olyan hírek érkeznek a csapat házatájáról, hogy gondok vannak az aljas anyagiakkal. A játékosok pár hónapja nem kaptak fizetést és üres zsebbel csak a kenguru szeret ugrálni. Kitört a hiszti, már arról szólnak a pletykák, hogy jövőre csapat se lesz. Mi amondók vagyunk, hogy korai a vészharangokat kongatni, emlékszünk rá, hogy tavasszal is hasonló rémhírek terjedtek, oszt nem történt semmilyen nagyobb tragédia. A játékosok bérkövetelése ettől még jogos, de hát ismerjük a kelet-európai fizetési morált, és sajnos már nem csodálkozzunk az ilyesmin. Minden esetre reméljük, hogy Laci kézben tartja az öltözőt, elvégre a hangulatteremtés az erőssége. A pénz szerepéről a labdarúgásban címmel inkább nem írunk értekezést, egyrészt mert az triviális, másrészt mert unalmas.

Amitől viszont bizakodhatunk, hogy a falka többnyire a sebeit nyalogatva, behúzott farokkal, vinnyogva szokott távozni a Gépész utcából. A vásárhelyi vereség ellenére semmi oka nincs a csapatnak arra, hogy ne magabiztosan lépjen pályára. Ott a csapat a második helyen, versenyben – miért ne mondanánk ki, ha egyszer ez a valóság – a bajnoki címért. Ahhoz pedig most nyerni kell a Dinamo ellen, fontos, hogy ne törjön meg a csapat lendülete. Tadé amúgy is a hajt a gólkirályi címre, legfőbb ideje, hogy ismét betaláljon. Kíváncsian várjuk, hogy a két hét szünet mire volt elég Lacinak. A Deac sérülésével elvesző kreativitást valahogyan pótolni kellene, hogy ne váljon könnyen kiismerhetővé a játékunk. A gyengébb csapatok ellen valószínűleg így is elég lesz az eddigi erőfoci, de a jobb ellenfelek ellen nem árt, ha valami meglepőt is tudunk húzni.

Alább bmiky vázolja a várható kezdőket:

CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Monroy, Christian – Jakolis, Tadé, Costea – Guima. Sérültek: Negruţ, Deac.
Dinamo: Marc – Fai, Bărboianu, Nedelcearu, Grecu – Boubacar, Elton – Matei, Rotariu, V. Lazăr – Alexe. Eltiltva: Cordoş.