Jönnek a juhok már megint, Tisztelt Asztaltársak, és ezzel elkezdődik a futballtavasz a KVSC számára is. Ami ugye korántsem azonos a meteorológiaival. Elég baj – teszem hozzá. Igaz, viszonylag enyhe telünk van, de attól igazán véget érhetne már. Fiaink pontelőnnyel vezetik a bajnokságot, azaz teljes mértékben helyén van a világ rendje (hogy arról csak halkan ejtsek szót, hogy a Liverpool is 19 ponttal vezeti az angol bajnokságot.)

A napokban volt egy kis játékos mozgás is a csapat háza táján. Jézust (Jesus Fernandez Collado) kölcsön adtuk Görögországba, leigazoltuk a juhoktól Maneat és érkezett még Gregorz Sandomierski, a lengyel kapus, aki 31 éves, 196 cm magas. Eddigi klubjai Jagiellonia Białystok, Lech II Poznań, Ruch WM, Genk, Blackburn Rovers, Dinamo Zagreb, Zawisza Bydgoszcz, Cracovia.

A téli szünet egyik nemvárt fejleménye volt, hogy a juhok házi sajtója egy egészen pozitív hangvételű cikket közölt Hindrich Ottóról, a KVSC szépreményű ifjú kapusáról. A kákán csomót keresőknek apró szépséghiba lehet talán, hogy jól lerománozzák a mi Ottónkat, nehogy még a végén magyar válogatott legyen. De mi akik nem tegnap óta élünk itt a kies Balkánon ezen az apróságon igazán nem csodálkozhatunk. Teljesen világos, hogy ha a dzsészépről van szó, hogy ha valaki aki magyar és pozitív kontextusban említik, akkor az román. Nincs itt semmi látnivaló. Ugye .

No meg már megint jönnek a juhok. A fene a fejüket. De aggodalomra semmi ok. Mármint nekünk, nekik annál inkább. Igaz, hogy két és félszeres pénz ígérnek a bukik, ha a KVSC nyer, de a döntetlen már háromszoros pénzt fizet és ennél kevésbé valószínűnek látják a juhok győzelmét, mert arra már 3,15-ös a szorzó. Aki ki megy a stadionban az örülhet a szokásosnál enyhébb téli időjárásnak, aki meg tévézik nyugodtan készítse be a sörét.

Természetesen nem állítom, hogy biztosan megnyerjük a mérkőzést, mert a juhok ellen azért mindig meg kell dolgozni a sikerért, de semmi okom sincs arra, hogy ne bízzak a mi fiainkban. És amit azt illeti még abban is, hogy a juhász szokásához híven jó hatásfokkal veri szét saját csapatát. Csak le ne csukják! Ezúttal az esélyesebb csapat nyugalmával várhatjuk a rangadót.

Végezetül szokásomhoz híven Tuskó Hopkins szavaival zárom a beharangozót. Fel a fejjel Tisztelt Asztaltársak!